Ris a la malta

Ris a la malta är en riktig klassiker och den perfekta avslutningen på julbordet. Den är dessutom enkel att göra och är ett bra sätt att ta till vara på resterna från jullunchens risgrynsgröt.

Få lite matro
Bilden kommer från receptet Ris à la malta av Få lite matro

Ris a la malta – den klassiska julefterrätten


Ris a la malta är en söt krämig och len efterrätt som älskas av alla åldrar. För många är den ett måste på julbordet. Att den dessutom är så enkel att göra är förstås ett plus. Den allra enklaste varianten gör du genom att blanda risgrynsgröt med hårt vispad grädde. Tillsätt gärna lite vanilj för en extra söt smak. En del recept innehåller även gelatin.

Klassisk ris a la malta serveras med konserverade mandarinklyftor. Men testa gärna färska mandariner eller ris a la malta med apelsin för en fräschare smak. Ytterligare en klassisk variant är att servera ris a la malta med saftsås.

Servera gärna ris a la malta upplagd i portionsskålar eller i vackra glas med tillbehören på toppen. Bara fantasin sätter gränserna för hur du kan dekorera desserten.

Toppkommentarer i ris a la malta

Saffranspannkaka
21
Karin Else
Karin Else kommenterade på Saffranspannkaka

“Hej vänner, jag skriver för att få dig goda nyheter. Jag är väldigt glad för att jag fick ett lån på 550 000 kr som jag skapade min restaurang. Jag fick detta lån från fru Catalia Merkel, en seriös finansiär. Så, om du behöver ett lån av pengar för att få dina drömmar att bli sanna, som att ha ditt eget företag, betala för din bil, hus och andra, ansöka om ditt lån.
pengar i Ms Catalia Merkel. Jag fick 550 000 kr på 48 h vid 3% intresse och mycket snabbt mycket säkert.
Kontakta honom via e-post: [email protected]
Sprid meddelandet till dina kollegor för att hjälpa dem som behöver det.
Tack.”

Se recept
Roz bil haleb- Arabisk rispudding
15

“Super bra inspiration! Går att variera med en massa olika smaker - super gott”

Se recept

Toppanvändare i ris a la malta

Visa alla toppanvändare

Senaste recepten för ris a la malta