Under min uppväckt fick jag ofta fläskmedlöksås till middag och jag har alltid tyckt att det är jättegott men jag har inte ätit det sedan jag slutade äta potatis
1 kg färskpotatisar, små salt 700 g stekfläsk, svenskt och rimmat 3 gula lökar smör, till stekning 3 dl vispgrädde 3 dl mjölk 2 msk majsstärkelse 3 krm salt 3 krm vitpeppar
Ingredienser Knaperstekt fläskmedlöksås 800 g potatis av fast sort 4 stora gula lökar 2 msk smör 2,5 msk vetemjöl 3 dl mjölk 2 dl grädde 1 knippe gräslök 1 msk Kikkoman soja 500 g rimmatsidfläsk i skivor salt vitpeppar Serveras med kokt potatis med skal
Genom att vrida och vända på denna tokigt goda uppväxträtt hade jag kommit fram till att pankopanera den kokta potatisen, salta in vanligt sidfläsk istället för att använda rimmat och sila bort löken ur löksåsen men tillsätta egenrostad chalottenlök
Servera fläsketmed blomkålen och rikligt medlöksås. Lägg fläsket på en plåt med bakplåtspapper. Lägg fläsket på hushållspapper innan serveringen så fläsket blir riktigt knaprigt
Servera den kokta potatisen tillsammans med det stekta fläsket och löksåsen. Stek fläsket några minuter på varje sida tills det fått lite färg och är genomstekt