200 g bogfläsk. Vispa ägg, mjöl och 1 dl mjölk till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och rör om. Skala och riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet med långa tag, så att inte potatisen blir mosig
Vispa ägg, mjöl och 1 dl mjölk till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och rör om. Skala och riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet med långa tag, så att inte potatisen blir mosig
250 g bogfläsk. Skölj bönor och kikärter i ett durkslag och låt rinna av. Blanda äppeljuice, buljongtärning och potatismjöl i en kastrull och koka upp under omrörning
4 Raggmunk 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 2 ägg 1/2 tsk salt 900 g fast potatis 2 msk smör eller margarin 3 morötter 400 g skivat rimmatbogfläsk 1 tsk smör eller margarin Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Lägg även i bogfläsk eller sidfläsk och bacon. 1400 g rimmatbogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg. 11 kg torkade gula ärter blötläggningsvatten vatten för koket 1 tsk salt 1 st skalad morot 1 st stor skalad gul lök 2 st kryddnejlikor 1 st lagerblad 2 tsk torkad timjan, mejram eller kyndel 400 g rimmatbogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg 200 g bacon i bit (rökt sidfläsk) 200 g rå fläsk- eller köttkorv eventuellt lite vatten och lite salt timjan, mejram eller kyndel skånsk senap söt svensk senap dijonsenapLägg ärterna i en bunke eller skål
Är du vegetarian byter du förslagsvis bogfläsket mot någon svamp, och är du helt vegan binder du ihop potatissmeten med sojamjöl och chiamjöl i stället för ägg, För fyra personer behöver du
ca 380 g skivat rimmatbogfläsk. ca 380 g skivat rimmatbogfläsk. Raggmunk. Nu är det vecka 44 och inte alls många veckor kvar till jul, tanken var att vi skulle åka till MAXI och handla men det orkade vi inte så vi åkte direkt hem
Skär bogfläsket i stora bitar. Lägg lök, bogfläsk och kryddor i kastrullen. 5 dl torkade gula ärter15 dl vatten + 1/2 msk salt till blötläggning13 dl vatten + 1/2 msk salt till kokning1 liten gul lök2-3 kryddnejlikor250 g rimmatbogfläsk1 tsk mejram eller timjanSaltBlötlägg ärterna i vatten och salt 6-12 timmar. 250 g rimmatbogfläsk