Rimmad sejrygg med blomkålskrokett bitar sejrygg à 120 g. Koka upp vatten och salt tills saltet löst sig, låt svalna. Lägg i sejen och låt rimma i 1 timme Recept.se
Rimmad sej och potatismos med tryffelRimmad sej 800 g sejrygg 5 dl vatten 0,5 dl salt 0,5 dl socker 1 tsk vitpepparkorn 1 tsk dillfrön några lagerblad. 800 g sejryggLängst in i skafferiet
Stekt rimmad sej med stuvad spenat, muskot och tomatsejrygg. Rimma sejen i 10-procentig saltlag (1 dl salt utrört i 1 l vatten) i 20 minuter. Skär fisken i portionsbitar Recept.se
Knaperstekt sej med bondbönor i tryffel, rödbetsfondant och ängssyra 800 g sejrygg med fjällat skinn. Skär sejen i 4 bitar. Blanda vatten och salt tills saltet har löst upp sig receptcentralen.se
Snabbrimmad sejrygg med rotsellerimos 600 g sejrygg eller sejfilé. Skär sejen i portionsbitar. Blanda grovt salt och socker, klappa in blandningen på sejbitarna och lägg dem på ett fat eller i en skål Coop