Rimmad oxbringa recept

Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Rimmadoxbringa. Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras med kokta pantoffler och pipparrotssås
Rimmad oxbringa

Rimmad oxbringa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 800 gram oxbringa 1 l vatten 1 dl salt 2 st lagerblad 5 st vitpepparkorn Lag 3 st gula lökar 3 st morötter 1 vatten Köp receptet
Rimmad oxbringa med pepparrotsfraiche

Rimmad oxbringa med pepparrotsfraiche

Lägg ner oxbringan och låt vattnet koka upp. Oxbringan ska inte stormkoka, bara sjuda. Låt oxbringan svalna i sitt spad över natten
Kokt rimmad oxbringa med rotmos

Kokt rimmad oxbringa med rotmos

Ta upp oxbringan och lägg att vila på ett fat ev. Skär upp oxbringan mot köttfibrerna i tunna skivor och lägg upp på fat
Rimmad oxbringa med asiatiska smaker

Rimmad oxbringa med asiatiska smaker

Gör så här Lägg oxbringan i en gryta och fyll på med vatten så det täcker. 700 g rimmadoxbringa. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 700 g rimmadoxbringa 150 g morötter ½ purjolök 1 röd chili 3 lagerblad Potatismos

Rimmad oxbringa med rotfruktsbuljong

800 g rimmadoxbringa 1 purjolök 1 tsk timjan eller några färska kvistar 2 lagerblad 10 vitpepparkorn cirka 500 g blandade rotfrukter, till exempel morötter, gulbetor, palsternacka, rotselleri, persiljerötter, kålrot 1 litet knippe bladpersilja eventuellt riven pepparrot 1. 800 g rimmadoxbringa