Rimmad oxbringa rotmos recept

Kokt rimmad oxbringa med rotmos

Kokt rimmad oxbringa med rotmos

Servera rotmoset vid sidan och stark senap till samt extra buljong från koket av oxbringan i en skål

Åt Rimmad oxbringa med pepparrotssås

Det vanligaste tillbehöret är utan tvivel rotmos, gärna med en svensk senap till. Rimmadoxbringa med pepparrotssås är ju gott som fan
Rotmos

Rotmos

Ska helst serveras med rimmat fläsk, fläsklägg eller rimmadoxbringa, lite buljong och iskall mjölk. Svårt att säga hur många det här receptet räcker till, vi är storätare när det gäller rotmos, och en rejäl gryta blir det av det här receptet
Oxbringa med senapssås

Oxbringa med senapssås

Enklare och snabbare är dock att i butiken köpa färdigkokt rimmadoxbringa. Gör såsen när köttet svalnar och rotmoset snart kokat färdigt
Oxbringa med senapssås

Oxbringa med senapssås

Enklare och snabbare är dock att i butiken köpa färdigkokt rimmadoxbringa. Gör såsen när köttet svalnar och rotmoset snart kokat färdigt
Fläsklägg med rotmos

Fläsklägg med rotmos

Ett tips är att lägga på oxbringa, fläsklägg eller fläskkorv eller vad du ska ha rotmoset till ovanpå rotfrukter och potatis
Kummin

Kummin

Rimmadoxbringa med pepparrot och rotmos + en fräsch sallad, såklart. Kummin. 2016-03-11, 12. 18. Igår då jag hade kört mina cykelintervaller och var ca vrålhungrig var det SÅ jäkla tokgott att hämta upp en låda från kummins buffélunch
Senapspanerad rimmad oxbringa med rotmos

Senapspanerad rimmad oxbringa med rotmos

Lägg i rotfrukterna, lagerbladet och vitpepparkornen samt smaka av med salt efter ett tag (då bringan är rimmad är det inte säkert att man behöver ha i salt)
Rimmad oxbringa med rotmos

Rimmad oxbringa med rotmos

Nu till rotmoset. Nu till rotmoset. Om man inte rimmar själv är bringan inget komplicerat. Lägg köttet i en gryta med rikligt med vatten

Rotmos med rimmad oxbringa

Lägg oxbringan i en gryta tillsammans med pepparkornen, skalade delade morötter, skalad delad lök samt pepparkornen och lagerbladen

Rimmad oxbringa

Spar kokspadet att användas till sås eller att koka rotmos på. Servera med rotmos. 800 gram oxbringa. Koka upp vattnet till rimlagen i en kastrull och tillsätt salt och kryddor