Detta var ett recept ur Linas matkasse, vigillarinteoxbringa eller rotmos i våran familj. Skala och tärna rotselleri, morötter, bakpotatis och palsternackor och koka dem mjuka i lättsaltat vatten
Är nisugna på att prova rimmakyckling så hittarni ett oerhört gott recept här, villni laga till en rimmadoxbringa från början så ser ni hur det går till här
Ska kanske tillägga att det alltså inte är en rimmadbit, utan en helt naturell sak jag använt. Bestämde mig för att bräsera i järngryta iugn, tillsammans med lite stockgrönsaker och vittvin
Den som är bekant med min blogg vet att rimmadoxbringa står rätt högt i kurs hos mig. Det enda som skiljer den från en svensk kokt oxbringa är kryddningen
Mina damer och herrar låt mig presentera – rimmadoxbringa med pepparrotssås och rostade rotfrukter. Lyft ur eventuellt skum med en hålslev och låt oxbringan kallna isitt spad
Lägg i rotfrukterna, lagerbladet och vitpepparkornen samt smaka av med salt efter ett tag (då bringan är rimmad är det inte säkert att man behöver ha i salt)
Koka upp vattnet tillrimlageni en kastrull och tillsätt salt och kryddor. Lägg köttet i en bunke som är endast lite större än köttet, och som går att försluta
Spara kokspadet att användas till sås, att värma oxbringani eller att koka rotmos på. Lägg köttet i en bunke som är endast lite större än köttet, och som går att försluta
Rimmadoxbringa med ört och buljongkokta grönsaker. Allt snyggt lag på en tallrik, men jag lägger inte upp all mat på tallrik utan det får bli snygga upplägg på bordet till resten av familjen