Rimmad oxbringa i ugn recept

Rimmat och vilt!

Rimmat och vilt!

Är nisugna på att prova rimmakycklinghittarni ett oerhört gott recept här, villni laga till en rimmadoxbringa från början så ser ni hur det går till här
Corned beef och Pastrami

Corned beef och Pastrami

Den som är bekant med min blogg vet att rimmadoxbringa står rätt högt i kurs hos mig. Det enda som skiljer den från en svensk kokt oxbringa är kryddningen
Rimmad oxbringa med pepparrotssås

Rimmad oxbringa med pepparrotssås

Mina damer och herrar låt mig presentera – rimmadoxbringa med pepparrotssås och rostade rotfrukter. Lyft ur eventuellt skum med en hålslev och låt oxbringan kallna isitt spad
Senapspanerad rimmad oxbringa med rotmos

Senapspanerad rimmad oxbringa med rotmos

Lägg i rotfrukterna, lagerbladet och vitpepparkornen samt smaka av med salt efter ett tag (då bringan är rimmad är det inte säkert att man behöver ha i salt)
Rimmad oxbringa med rotmos

Rimmad oxbringa med rotmos

Skär sedan upp det i tunna skivor, lägg det på en ugnsplåt, slå över lite av kokvattnet, täck med folie och värm iugnen

Rimmad oxbringa

Koka upp vattnet tillrimlageni en kastrull och tillsätt salt och kryddor. Lägg köttet i en bunke som är endast lite större än köttet, och som går att försluta

Brynt oxbringa

Klyfta löken och skiva morötterna. Skölj köttet och lägg det i grytan tillsammans med lök, morötter, peppar och lagerblad
Pytt i panna

Pytt i panna

Naturligtvis passar denna rätt bra att göra när man har lite köttrester hemma från t ex en kokt rimmadoxbringa eller en rostbiff

Rimmad oxbringa med rotmos

Spara kokspadet att användas till sås, att värma oxbringani eller att koka rotmos på. Lägg köttet i en bunke som är endast lite större än köttet, och som går att försluta