Lägg även i bogfläsk eller sidfläsk och bacon. 1400 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg. 1200 g bacon i bit (rökt sidfläsk). 11 kg torkade gula ärter blötläggningsvatten vatten för koket 1 tsk salt 1 st skalad morot 1 st stor skalad gul lök 2 st kryddnejlikor 1 st lagerblad 2 tsk torkad timjan, mejram eller kyndel 400 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg 200 g bacon i bit (rökt sidfläsk) 200 g rå fläsk- eller köttkorv eventuellt lite vatten och lite salt timjan, mejram eller kyndel skånsk senap söt svensk senap dijonsenapLägg ärterna i en bunke eller skål
Skiva fläskläggen och servera med surkål och fläsk. Ugnsstek fläskläggen på 125 graders ugnsvärme ca 3 timmar, eller tills köttet är riktigt mört. Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix 1 kg fläsklägg, rimmat , benfri. 100 gram sidfläsk, rökt
Börja med att koka fläsklägget med morot, kryddpeppar, lagerblad, salt och peppar, i ca 1-1½ timme. 1 kg benfri rimmadfläsklägg. 200 g rökt sidfläsk i tjocka skivor
Ta bort skinnet och benet från fläskläggen. går utmärkt att frysa)3 paket á 500 g torkade gula ärtor6 gula lökar800 g rimmat sidfläsk i bit2 rimmadefläskläggartimjan3 höns buljongtärningar4,5 liter vattenCrepes25 g smält smör2 ½ dl mjöl6 dl mjölk3 ägglite saltSå här gör man. Koka upp och låt koka försiktigt i 1 timme, fiska upp sidfläsket och låt resten koka ytterligare 30 min. 800 g rimmat sidfläsk i bit. 2 rimmad
Lägg fläskläggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Skär sidfläsket i fyra skivor och tillsätt det tillsammans med kryddorna och det vita vinet
ca 500 g rimmadfläsklägg eller rimmat sidfläsk. Sätt ugnen på 100°. Hacka löken och häll alla ingredienser i en djup ugnssäker gryta (lergryta eller järngryta), sätt in grytan med lock i mitten av ugnen på kvällen