Rimmad fisk recept

Rimmad fisk med rostad blomkål & romsås

Rimmad fisk med rostad blomkål & romsås

Jag rimmadefisken och stekte den sedan i ugnen samtidigt som jag ugnsrostade skivad blomkål. Det låg alltså lite fina tinade fiskfileer på bänken när jag kom hem från jobbet
Rimmad torskryggfilé

Rimmad torskryggfilé

Ta upp fisken ur laken och lägg i en ugnssäker form. Lägg in fisken mitt i ugnen och låt gå till fiskköttet ser färdigt ut, fisken ska precis ha vitnat i köttet
Rimmad torskrygg med blomkålspuré

Rimmad torskrygg med blomkålspuré

Att rimma fisk innebär att man lägger den i saltat vatten en stund före tillagning. Rimmad torskrygg med gott skinksmul och blomkålspuré
Rimmad torskrygg med sötpotatispuré

Rimmad torskrygg med sötpotatispuré

Lägg ned fisken. Lägg upp fisk, sötpotatispuré och vaxbönor på varma tallrikar. Mjäll och fin torskrygg kan vara något av det godaste som finns
Fisk i foliepaket på två olika sätt

Fisk i foliepaket på två olika sätt

Annandagpåsk är här och vi hoppas verkligen att ni inte är trötta på fisk efter påskfirandet, för fisk är just vad vi tänkte bjuda er på denna söndagsmåndag
Rimmad torsk skaldjurssmör

Rimmad torsk skaldjurssmör

Det hela köptes i vanlig ordning in på Ek Fisk, Västra Torget Jönköping. Fisken. Lägg därefter i fisken och låt den stå tills du ska anrätta den
Krispig fisk med småpotatis och dipp

Krispig fisk med småpotatis och dipp

Låt vila några timmar efter saltlagen hälls av och torka fisken på huhållspapper. Panera några fiskbitar i taget till de blir gyllenbruna, lyft upp med hålslev och låt vila på hushållspaper
Rimmad torskrygg

Rimmad torskrygg

Förrätt bestående av gratinerad hummer, creme brulé med myntamarinerad citrussallad till dessert och däremellan åt vi fina fisken nedan
Rimmad torsk med äggsås

Rimmad torsk med äggsås

Blanda salt och vatten i en bunke och lägg fisken (tinad) i rimningslagen. ), skölj av fisken och lägg den i det kokande vattnet
Saltad fisk och ostrondressing

Saltad fisk och ostrondressing

Ta upp den färdigrimmadefisken, skölj av, lägg den på en handduk och torka av. Skär fisken ren från ben och skinn