På spisen stod den rimmadebogen och puttrade i sitt spad och lugn samt i kylen kunde man ana den fruktade men ack så goda pepparrotscremen som hade sina kusiner äpple och dill medblandat
250 g bogfläsk. Skölj bönor och kikärter i ett durkslag och låt rinna av. Blanda äppeljuice, buljongtärning och potatismjöl i en kastrull och koka upp under omrörning
500-600 g högrev (el märgpipa el bog). Skär nöt- och fläskkött i bitar och bryn i en stekpanna. Grovhacka löken och bryn även den tillsammans med pressad vitlök och gurkmeja
Börja med att bena ur bogen, spara benen till senare. Hacka sönder benet från bogen i stora bitar, fräs bitarna i olja och smör i en djup stekpanna och lägg sedan ner i botten på lergrytan
Vanligt när man gör carbonara är ju att man använder vanligt bacon, rimmat sidfläsk eller bog. Kolarhustruns pasta är Carbonara med ett annat ord, som vi mera känner igen och tror att vi vet vad det innehåller
Oftast använder jag bog eller karré, men den här gången fick det bli en variation på en klassiker…. Dragen gris, pulled pork, är hur hett som helst just nu