Fredagens middag blev gjord på rester. en lagom stor bit julskinka1 gul lök1 stor vitlöksklyfta1 majsburk3 dl gräddegrillkryddatomatpurésalt och pepparmjölServera med pasta
Och för guds skull, släng inga rester. Nu när julskinkan ligger på lur i kylskåpet i väntan på en god â€rest-middag†så är nog detta det absolut godaste jag vet att göra av just överbliven julskinka
I år blev det den här godingen av resterna från julskinka och cheddarostskalken. julskinka. Himla gott. I övrigt hoppas jag på att sluta frysa och att min nackspärr ska vara magiskt borta imorgon när jag vaknar
Kokt julskinka innehåller tyvärr en hel del tillsatser nuförtiden. Vår julskinka kommer från Görviksgrisen, jag köpte den tillsammans med lite andra godsaker till julbordet på Glada Lådan
150 g rest av julskinka. 150 g rest av julskinka 100 g färsk grönkål 3 dl Arla Köket® gräddmjölk 3 ägg ½ tsk malen muskot 1 msk grovkornig senap ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 200 g vitkål
600-700 g kassler eller julskinka i skivor. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsfast form. Varva skink- eller kasslerskivorna med päron- och paprikaringarna