Resterna satt som en smäck till julskinkan dagen efter. Att ha någon annan kål än den bruna varianten på julbordet har vi aldrig provat, brunkål är det som gäller och så har det varit sen urminnes tider när det äts skinka, prinskorvar och köttbullar för vår del
Eller brunkål vet jag inte om jag smakat ännu. Det där med lunchlådor är bra på så många olika sätt. Det bästa är så klart att man har mat med sig till jobbet, om man inte glömmer den i kylskåpet
Resterna av kålhuvudet i mitten är blad som är för små för kåldolmar de kan du hacka grovt och koka 20 minuter till och spara till kålpudding, brunkål, stuvad vitkål eller frysa in
Resterna av kålhuvudet i mitten är blad som är för små för kåldolmar de kan du hacka grovt, koka i ytterligare 20 minuter samt spara till kålpudding, brunkål, stuvad vitkål eller frysa in
Täck med resterande potatis, ev lök som finns kvar. brunkål, se recept nedan. Spara gärna rester som strimlad skinka till pastasås, gratäng, pastasallad, pizza osv
Väl hemma igen var det dags för rester. Julmat kom åter fram på bordet skinka prinskorv och köttbullar, ägg och brunkål och bruna böner behövdes ätas upp
Kvar finns en liten ynklig skinkbit, ½ liter brunkål och ½ gravad laxsida. Grädda i 210 graders över och undervärme i ca 40 minuter, eller tills äggstanningen blivit fast ½ liter brunkål
Brunkål går utmärkt att göra i stora mängder och frysa. Värm ugnen till 200 grader. Strimla vitkålen. Bryn den i smör i omgångar och lägg i en långpanna