Rester brunkål recept

Brunkål

Brunkål

Brunkål måste finnas på julbordet hos oss. Julen närmar sig och en del kan man göra i god tid. Det är mina skånska rötter som gör sig påminda
Krämig grönkålssallad

Krämig grönkålssallad

Resterna satt som en smäck till julskinkan dagen efter. Att ha någon annan kål än den bruna varianten på julbordet har vi aldrig provat, brunkål är det som gäller och så har det varit sen urminnes tider när det äts skinka, prinskorvar och köttbullar för vår del
Glögglaserade revben

Glögglaserade revben

I detta receptet skall du inte använda buljongen till något men du kan alltid ha den i lite brunkål eller i en soppa så häll inte ut den
KÖTTFÄRSGRATÄNG MED VITKÅL OCH LINGON

KÖTTFÄRSGRATÄNG MED VITKÅL OCH LINGON

Eller brunkål vet jag inte om jag smakat ännu. Det där med lunchlådor är bra på så många olika sätt. Det bästa är så klart att man har mat med sig till jobbet, om man inte glömmer den i kylskåpet
Kåldolmar med Pumpapuré och Svartavinbärsgelé

Kåldolmar med Pumpapuré och Svartavinbärsgelé

Resterna av kålhuvudet i mitten är blad som är för små för kåldolmar de kan du hacka grovt och koka 20 minuter till och spara till kålpudding, brunkål, stuvad vitkål eller frysa in
Kåldolmar

Kåldolmar

Resterna av kålhuvudet i mitten är blad som är för små för kåldolmar de kan du hacka grovt, koka i ytterligare 20 minuter samt spara till kålpudding, brunkål, stuvad vitkål eller frysa in
Påskbuffe för påskafton 2015...

Påskbuffe för påskafton 2015...

Täck med resterande potatis, ev lök som finns kvar. brunkål, se recept nedan. Spara gärna rester som strimlad skinka till pastasås, gratäng, pastasallad, pizza osv
Brunkål

Brunkål

Sätt ugnen på grader. Ta bort kålens yttersta blad. Skär resten i klyftor, ta bort stocken och strimla sedan klyftorna fint

Klassisk Vegansk Brunkål

Här har vi ett recept på klassisk vegansk brunkål. Passar perfekt på julbordet men även till vardags. Ingredienser
Farmors fiskgratäng

Farmors fiskgratäng

Pannkakor, gulaschsoppa, revbensspjäll, våfflor och brunkål är de rätter jag minns bäst - och så fiskgratängen, som det här inlägget ska handla om

Julmat......-

Väl hemma igen var det dags för rester.  Julmat kom åter fram på bordet skinka prinskorv och köttbullar, ägg och brunkål och bruna böner behövdes ätas upp
Laxlåda

Laxlåda

Kvar finns en liten ynklig skinkbit, ½ liter brunkål och ½ gravad laxsida. Grädda i 210 graders över och undervärme i ca 40 minuter, eller tills äggstanningen blivit fast ½ liter brunkål

Brunkål på klassiskt vis

Brunkål går utmärkt att göra i stora mängder och frysa. Värm ugnen till 200 grader. Strimla vitkålen. Bryn den i smör i omgångar och lägg i en långpanna

Julrester och nytt år

Och den röda kålen har jag fortfarande kvar eftersom maken missförstod mig och istället för brunkål i burk kom hem med ett stort rödkålshuvud