Renskav med trattkantareller recept

Trattkantareller med renskav och lingon

Trattkantareller med renskav och lingon

Låt köttet steka med tills det är klart. Smaka av med salt och peppar. 1 liter rensade trattkantareller. cirka 100 g fryst renskav
Renskav med trattkantareller och gräslök

Renskav med trattkantareller och gräslök

Egentligen assosierar jag renskavmed höst. Servera med kokt blomkål och ogenerade mängder lingonsylt. Ha i hackade trattkantareller, grädde och salt + peppar
Renskav med kantareller

Renskav med kantareller

2 dl förvälld svamp som gula kantareller eller trattkantareller (eller blanda). 240 gram renskav, 1 pkt fryst. 4 msk hackad persilja att garnera med
Lövbiffgryta med trattkantareller och lingon

Lövbiffgryta med trattkantareller och lingon

Jag gjorde ungefär samma gryta i höstas, men då medrenskav. Jag har fortfarande så mycket svamp i frysen så häromdagen blev det en lövbiffgryta medtrattkantareller och lingon
Pasta med renskav och rostad vitlök!

Pasta med renskav och rostad vitlök!

Koka pastan, häll av vattnet och blanda ihop pastan medrenskavssåsen, lägg upp på tallrikar och toppa med vitlöken, nyriven parmesan och en klick gelé
Viltgryta med renskav

Viltgryta med renskav

Minska till medelhög värme, hacka och tillsätt löken, fräs tills den blir mjuk. Häll till sist i crème fraiche och låt koka upp igen, red med maizena redningen till önskad konsistens
Gräddig renskavsgryta med trattkantareller

Gräddig renskavsgryta med trattkantareller

500 g renskav, fryst 2 msk vetemjöl 3 dl kalvfond (utspädd) 4 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 tsk torkad timjan 4 enbär, finhackade 2 gula lökar, delade i grova bitar 3 msk dijonsenap 0,5 rotselleri, skalad och skuren i 2 cm grova bitar 200 g trattkantareller (alt 2 dl torkade trattkantareller, blötlagda) 200 g grönkål, bladen repade från stammen och hackade 0,5 kruka färsk kruspersilja, grovt hackad smör, till stekning rapsolja salt peppar
Renskavsgryta med trattkantareller

Renskavsgryta med trattkantareller

Fräs renskaven, salta och peppra. I med löken. Krama ur svampen och i med den. Slå över grädden och i med resten av ingredienserna
Renskavsgryta med kantareller

Renskavsgryta med kantareller

Bryn renskaven tills den fått fin färg. Red av grytan med maizenamjöl & smaka av med salt & peppar. 2 pkt fryst renskav. 4 dl torkade trattkantareller
Renskavsgryta

Renskavsgryta

Renskavsgrytamed färska trattkantareller, ja det är inte alls dumt det. Stek renskavenmedan den är fryst
Renskavsgryta med svamp och lingon

Renskavsgryta med svamp och lingon

 Jag säger tack till grannen för trattkantarellerna och tack till svägerskan för lingonen. Här kommer ett recept på en härligt höstig och mycket god renskavsgrytamed svamp och lingon
Viltgryta med kantareller

Viltgryta med kantareller

Snabblagad viltgryta med kantareller. Låt puttra samman på låg värme, späd vid behov med mer vatten. 1 pkt (240 g) älg- eller renskav. 1 näve torkade trattkantareller eller trumpetsvamp. 1 näve torkade trattkantareller eller trumpetsvamp
Renskavsgryta med blomkålsris

Renskavsgryta med blomkålsris

renskavsgrytamed svamp och enbär. Fräs därefter den halvtinade renskaven i smör. Ganska så mild trots ”speciell” viltsmak och båda barnen åt med god aptit
Underbart god middag med trattisar

Underbart god middag med trattisar

Renskavsgrytan bestod av hackad lök, pressad vitlök, ett paket renskav, massor av trattkantareller, matlagningsgrädde, soja, senap, salt och peppar