Egentligen assosierar jag renskavmed höst. Servera med kokt blomkål och ogenerade mängder lingonsylt. Ha i hackade trattkantareller, grädde och salt + peppar
Jag gjorde ungefär samma gryta i höstas, men då medrenskav. Jag har fortfarande så mycket svamp i frysen så häromdagen blev det en lövbiffgryta medtrattkantareller och lingon
Minska till medelhög värme, hacka och tillsätt löken, fräs tills den blir mjuk. Häll till sist i crème fraiche och låt koka upp igen, red med maizena redningen till önskad konsistens
Grundreceptet är alltså veganskt, men kan med fördel göras medrenskav eller viltskav. Det blir en mättande, proteinrik veganrätt men du tillsätter enkelt stekt renskav eller annan viltskav om du vill
Jag säger tack till grannen för trattkantarellerna och tack till svägerskan för lingonen. Här kommer ett recept på en härligt höstig och mycket god renskavsgrytamed svamp och lingon
Snabblagad viltgryta med kantareller. Låt puttra samman på låg värme, späd vid behov med mer vatten. 1 pkt (240 g) älg- eller renskav. 1 näve torkade trattkantareller eller trumpetsvamp. 1 näve torkade trattkantareller eller trumpetsvamp
renskavsgrytamed svamp och enbär. Fräs därefter den halvtinade renskaven i smör. Ganska så mild trots ”speciell” viltsmak och båda barnen åt med god aptit