Renskav kantarellfond recept

Renskav med kantareller och jordärtskockspuré!

Renskav med kantareller och jordärtskockspuré!

Renskav är ett bra fettsnålt kött som passar bra ihop med kantareller och jordärtskocka. 1 paket renskav á 240 g. 2 - 3 msk kantarellfond. 1 paket renskav á 240 g 1 burk kantareller á 110 g 1 gul lök. 2 - 3 msk kantarellfond
Höstpasta m viltkött

Höstpasta m viltkött

renskav, hjort eller rådjur. Det möra rådjursköttet, löken och kantarellerna fick gona in sig i en lätt sås på grädde med kantarellfond och sherry
Älgskavsgryta

Älgskavsgryta

Tillsätt i grytan tillsammans med kålrabbi, morot, kantarellfond och vatten. 250 g renskav. 1 msk kantarellfond
Renskavsgryta med potatismos

Renskavsgryta med potatismos

Stek renskaven i en stekpanna med matfett tills den får fin färg. 250 g renskav. 2 msk kantarellfond. Tillsätt löken i slutet av stekningen
Renskavsgryta

Renskavsgryta

KLicka i mer fett, låt det varmt och stek renskaven några minuter. Smaka av med salt och peppar, 400 g Renskav. 5 msk kantarellfond

Renskavsgryta med potatismos

 Stek renskaven i en stekpanna med matfett tills den får fin färg. 250 g renskav. 2 msk kantarellfond, konc

Renskavswok med svamp och lök

500 g renskav eller lövbiff. 1-2 msk vilt- och kantarellfond. Strimla köttet, hacka löken och skiva svampen

Viltskavsgryta med svamp och lingon

renskav eller älgskav. 2 msk vilt- eller kantarellfond. Tina skavet och låt det rinna av. Skiva purjolöken och morötterna

Läsarrecept: Lapplandspasta

Tillsätt renskav och kantareller och bryn. msk vilt- eller kantarellfond. 250 g strimlat renskav. Här möts det nordliga från Sverige och det sydländska från Italien och ljuva smaker uppstår

Älgskavsgryta

Tillsätt i grytan tillsammans med kålrabbi, morot, kantarellfond och vatten. 250 g älg- eller renskav. 1 msk kantarellfond, konc

Renskavsgryta med mos

Den här gången blev det en renskavsgryta till potatismoset, och den grytan alltså. Fräs sedan renskav, lök, svamp och enbär i smör

Renskavspasta med gröna ärter

2 msk koncentrerad vilt- och kantarellfond. 1 paket (240 g) fryst renskav. Hacka lökarna. Bryn ren­skavet i olja i en stekpanna

Örtamos till renskavspanna

1 msk vilt- och kantarellfond + 1 dl vatten. 1 paket (240 g) renskav. Skala och dela potatisarna i bitar