Renskav kantareller lingon recept

Renskav med kantareller, potatisrösti och rårörda lingon

Renskav med kantareller, potatisrösti och rårörda lingon

4 Renskav 500 g renskav smör till stekning salt malen svartpeppar Kantareller 300 g kantareller 1 gul lök 2 msk smör salt malen svartpeppar Potatisrösti 8 mjöliga potatisar salt malen svartpeppar smör till stekning Rårörda lingon 4 dl lingon 1/2 dl strösocker Till garnering shisokrasse (japansk krasse) eller vanlig krasse (t ex vattenkrasse, smörgåskrasse eller solrosskott) daikon (japansk rättika) eller vanlig rättika timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Renskav med kantareller och lingon

Renskav med kantareller och lingon

Renskav är bland det bästa jag vet när det gäller lite lyxigare vardagsmat. Det går snabbt och är enkelt och har man kantareller i blir det som en symfoni från de norrländska skogarna
Renskav med kantareller

Renskav med kantareller

Vi toppar med lite osötade lingon. Renskav med kantareller i en gräddig sås. • Lägg i svamp och renskav och låt alltsammans fräsa på medelhög värme tills det är brynt
Renskav med kantareller

Renskav med kantareller

Servera med rårörda lingon. Stek renskavet i en stekpanna med smör och lägg i grytan allt eftersom det blir klart
Renskavsgryta med kantareller och lingon

Renskavsgryta med kantareller och lingon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök(ar) 800 gram renskav 2 msk smör 1 odefinierad kantareller , eller annan svamp efter tillgång 2 dl vispgrädde 5 dl viltbuljong 2 msk messmör 1 tsk timjan 1 odefinierad salt 3 msk rårörda lingon 1 odefinierad peppar Köp receptet
Renskav med potatismos á la Micke

Renskav med potatismos á la Micke

Lägg i kantarellerna. Lägg i råa lingon. Renskav. Rårörda lingon. Stek lök, bacon och renskav. Fritera grönkål som garnityr ovan renskaven
Vegansk renskav

Vegansk renskav

Du kan också slänga i svamp, lök eller andra valfria grönsaker i grytan, men för mest ”äkta” resultat så skulle jag snarare rekommendera att steka kantareller och övriga andra tillbehör vid sidan och serva separat, så oumphskavens smak inte störs för mycket
Renskavsgryta med kantareller

Renskavsgryta med kantareller

) Grundreceptet kommer från Ett lingon, dock har jag ändrat lite som vanligt. Idag gjorde jag en härlig gryta på renskav, kantareller och messmör, mycket god
Renskavsgryta med svamp och lingon

Renskavsgryta med svamp och lingon

 Jag säger tack till grannen för trattkantarellerna och tack till svägerskan för lingonen. Eftersom jag hade färska champinjoner lät jag dem gå i en stund innan mina redan förvällda kantareller