Rensa och dela svampen. Idag tänkte jag dela med mig av ett otroligt gott recept på en pasta med svarttrumpetsvamp, kantareller, getost och ugnsrostade rödbetor
Svarttrumpetsvamp - Craterellus cornucopioides - kallas också för "skogens svarta guld". Jag är så lyckligt lottad att jag fick en hel burk med torkad svarttrumpetsvamp av min snälla moster
Finns så mycket gott man kan använda svamp till, en klar favorit är en krämig riotto med svarttrumpetsvamp, smaksatt med lite timjan och rikligt med parmesanost
Börja med att rensa svampen och skära ev. 250 g blandad färsk svamp, gärna gul kantarell, trattkantarell och svarttrumpetsvamp (jag hade lite champinjoner för utfyllnad också). 250 g blandad färsk svamp, gärna gul kantarell, trattkantarell och svarttrumpetsvamp (jag hade lite champinjoner för utfyllnad också)
Samtidigt som pajbotten gräddas så rensar och hackar du svampen. 250 g svartkål. När svampen har förvällt och fått en del färg så häller du i svartkålen (som du sköljt, rensat bort den hårda stammen på och rivit i bitar) grädden, senapen och och sojan och låter koka i ca 10 minuter. Krämig svampsoppa på kantareller och svarttrumpetsvamp ca 250 g glutenfri mjölmix. 250 g svartkål
Rensa svampen och tag bort de svampiga rören under hatten. murklor…svarttrumpetsvamp…. Svampen blir snabbt angripen av mask, så det är viktigt att klyva svamparna och rensa bort rören
Rensa svampen och dela de största på längden. 1020-24 svartatrumpetsvampar eller annan svamp2 msk smör2 msk matolja4 st finhackade gula lökar2 msk curry4 tsk gurkmeja1 l svampbuljong1 l hönsbuljong6 dl vispgrädde2 tsk rödvinsvinägersaltGör så här1. 1020-24 svartatrumpetsvamp
br />Rensa och borsta svampen, stek i smör, tillsätt lök och persilja, smaka av med salt och peppar. 200 g färsk svamp (rödgul- eller svarttrumpetsvamp,
Jag serverade dessa grönsaker med stekt oxfilé och svampsås gjord på svarttrumpetsvamp. Rostade grönsakerIngredienser0,5 röd paprika0,5 orange paprika0,5 gul paprika3 st scharlottenlök1 st rödlök200 g pumpa200 g kålrot1 dl olivoljaFlingsaltGör så härSkölj och rensa alla grönsaker, skär i rätt stora bitar
Rensa svampen och skär den i stora bitar. 1 salt och nymalen svartpeppar. 5 l blandad svamp , , t ex svarttrumpetsvamp, kantareller, skogschampinjoner, shiitake