Rensa bläckfisk recept

Bläckfisk fylld med ricotta och rostad paprika

Bläckfisk fylld med ricotta och rostad paprika

Rensabläckfisken, var försiktig så att den inte går sönder eftersom den ska fyllas. Bläckfisk behöver inte var segt som suddigummi, här är den långsamt tillagad i en god tomatsås och riktigt mör
Grillad Bläckfisk

Grillad Bläckfisk

Grilla bläckfisken hel ( be fiskhandlaren att rensa den ). Vad jag har väntat äntligen hade Västkustpojkarna bläckfisk hemma
Marinerad bläckfisk

Marinerad bläckfisk

Bryn bläckfisken i olivolja i en stor stekpanna någon minut. Smaka av innan servering och se om de behöver steka lite till (om du har större bitar bläckfisk) samt smaka av med någon msk citronsaft, salt och peppar
Fylld bläckfisk i tomatsås

Fylld bläckfisk i tomatsås

Jag har alltid tyckt mycket om bläckfisk. Här i Portugal är grillad bläckfisk vanligt och något som jag gärna beställer när jag är på restaurang
Havets frukter och en bläckfisk

Havets frukter och en bläckfisk

Själva rensningen är kanske inte så där jätterolig, men jag hittade ett bra you tube klipp på hur man rensar en bläskfisk
Grillad italiensk bläckfisk

Grillad italiensk bläckfisk

Den åttaarmade bläckfisken är lite av en outsider, något ovanligt, som jag har känslan av att vi svenskar sällan tillagar
Surdegsfritera en bläckfisk

Surdegsfritera en bläckfisk

Men spännande att se vad som döljer sig i en bläckfisk… HÄR är en bra video på hur du rensar en bläckfisk
Gös och bläckfisk med blomkål

Gös och bläckfisk med blomkål

Rensa och skölj bläckfisken, spara tentaklerna till annat. Bläckfisk. Blanda olivolja och salt och vakuumförpacka bläckfisken med oljan
Paella Valencia – festmat för många

Paella Valencia – festmat för många

Rensa kycklingen och dela i lagom stora bitar. Sedan häller jag i kungsräkorna och bläckfiskringarna. Även den eventuella vätskan (egentligen en vinskvätt) från stekningen av räkorna och bläckfisken går ner i buljongen
Pluras paella

Pluras paella

Efter ett tag tillsätter man vitlöken, paprikan och tomaterna, sedan bläckfisken och kycklingdelarna
Dagens recept: Paella från Valencia

Dagens recept: Paella från Valencia

Vissa håller strängt på att inte blanda kött och skaldjur och vill du göra en rent maritim paella passar det bra att ta med bläckfisk och havskräftor i stället för kyckling
Friterad ansjovis med panko och chiliflarn

Friterad ansjovis med panko och chiliflarn

Rensa och skölj av ansjovisen/sardellerna. Calamares a la Romana – friterad bläckfisk. 450 gr hel ansjovis/osaltade sardeller (huvud och buk klipps bort varpå ansjovisen rensas)