Reninnanlår reninnanlår smör recept

Toast med smak av fjäll och kust

Toast med smak av fjäll och kust

120 g smör. 180 g rökt/gravat reninnanlår. 14 skivor Norskt Lantbröd 20 g smör 200 g crème fraiche 1 msk pepparrot på tub 2 krm salt 0,5 tsk vitpeppar, malen 1 dl färsk dill, finhackad 100 g löjrom eller sikrom 500 g räkor med skal 80 g rökt/gravat reninnanlår 1 stjälk salladslök, finhackadSkär bort kanterna på brödet och stek i smöret i en ”grillpanna” tills de är gyllenbruna på båda sidor
Var äter man gott i Borgafjäll?

Var äter man gott i Borgafjäll?

Vi lyckades enas om varmrätten som blev, Reninnanlår stekt i renister med rotselleripuré, bräserad steklök, friterad grönkål och rensky

Ultimat lyx på Oaxen krog

Den höga nivån hölls uppe i nästa rätt "Skrapad reninnanlår med rödingrom, löktravspuré, långfilsyrad grädde, samt syltad svartkål och vitlav"
Torsdag 160121

Torsdag 160121

00Gräddig köttfärssås med smörstekt vitkålLunch 16. 30 jobb UllaLiten bit reninnanlår med rödvinssås Nattamat 23. 30Halvt proteinbröd och en fincrisp med smör ost och skinka - Läs hela inlägget här

Inbakat reninnanlår

Kavla ut resten av smördegsplattorna och lägg över som lock. Kavla ut smördegsplattor och lägg i en ugnssäker form, cirka 24 x 24 centimeter. Då är det bara att tina upp och grädda när man ska ha det 700 g reninnanlår. 1 msk flytande smör & olja. 5 plattor smördeg eller 2 rullar smördeg

Reninnanlår med Getostlasagne

Ta ut det ur ugnen och vira in köttet i smörpapper (släpper ut ångan så att köttet inte fortsätter att ”koka”)

Reninnanlår med ostronskivling

Bryn köttet runt om i smör. Lyxig fredagsmat med saftigt reninnanlår. 1 Reninnanlår (700-1000 g). 1 msk smör

Reninnanlår med svartvinbärssky

Hetta upp smör och olja i en panna tills smöret får gyllene färg. 1 msk smör. Putsa köttbiten och torka ytan med kökspapper

Reninnanlår med svartvinbärssky

Bryn lök, hjärta och svamp i smör. Stek kroppkakorna i smör runt om tills de är gyllenbruna. Bryn dem runt om i smör

Inbakat reninnanlår och italieninspirerad sallad

Kavla ut resten av smördegsplattorna och lägg över som lock. Kavla ut 3 smördegsplattor och lägg i en ugnssäker form, cirka 24 x 24 centimeter. 600–700 g reninnanlår eller rostbiff, filé eller ytterfilé. 5 plattor smördeg eller 1 rulle à 2 sjok smördeg. 1 msk flytande smör & olja

Reninnanlår med lingonsky och svartrotskaka

Bryn köttet runt om i smör i stekpanna. Vänd rivet genast med skirat smör i en bunke. smör till bryning. Ta ut köttet, vira in det i smörpapper och låt det vila på varm plats cirka 10 minuter. Pensla med smör och baka mitt i ugnen 30–40 minuter tills rivet är mjukt. 800 g reninnanlår. 1 msk mjukt smör. 1 dl skirat smör

Souvascarpaccio med lingonchutney

Hacka löken och fräs den i smör, tillsätt sockret och bryn en halv minut. 1 msk smör. Tillsätt lingon och balsamvinäger och låt småputtra ca en halvtimme