Jag tror att jag har hittat mitt favoritkött och det är ren. Vad jag än har provat på när det gäller renkött hittills så har jag fullkomligt älskat det
Lägg ut bottnarna på ugnssäkert fat. Stek filén lätt och lägg skivorna ovanpå bottnarna. Gör en gräddstuvning på murklorna och den finhackade löken genom att smälta lite smör, vispa ner ett par msk vetemjöl och späda med grädden
Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftande rödvinssky
Tina filodegen i förpackningen. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen. Mosa potatisen med elvisp och tillsätt smör, äggulor, salt, peppar och vitlök
Till kvällens Nyårssupé har jag föbrett en potatisterrin. Festlig att arrangera på tallriken tillsammans med råddjursfilé, renfilé, lammytterfilé och oxfile
Hjortronparfait med varm hjortronsylt och mandelskorpa. Glastallrikar Anna från Kosta Boda. Bloggen är tillbaka efter juluppehåll, med uppdaterade bilder på julmatsrecepten
Det här med cross over inom matlagning är kul. Framförallt när det blir lyckat. I den här rätten har jag tagit den klassiska makirullen och fyllt den med norrländska smaker
Jag älskar verkligen hjort – det är ett mört magert smakrikt kött. Här är det i form av en stek som serverades till Halloweenmiddag tillsammans med en len smörsmakande pumpapuré med snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär
Den var fylld med hemgjord tomatsås, renfile, knaperstekt bacon, rödlök, gula kantareller och västerbottensost och utklickade duttar med pepparrotsost (färskost)
Med inspiration från fotbollen börjar jag idag med en ny bloggserie, "Januarifönstret", här kommer jag att tips om bra viner som lever en undanskymd tillvaro på Systembolagets hyllor eller beställningssortiment
2017-01-02 @ 22. 38 /. vanlig vardag ♥ /. Nytt år, nya baciller. Nu är det ett nytt år igen, och det firades in med att jag också åkte på denna förkylning