Renfile peppar recept

Enbärsdoftande renfilé

Enbärsdoftande renfilé

4-6 port600-900 g renfilé3 msk smör6-9 krossadeenbärsaltsvartpepparGör så här. Krydda med salt, peppar och krossade enbär och låt steka i ca 10-15 minuter
Renfilé till festmiddag

Renfilé till festmiddag

Krydda med peppar, smaka av med salt, tillsätt det finrivna citronskalet och eventuellt en aning chili
Potatisknyten med getost

Potatisknyten med getost

Mosa potatisen med elvisp och tillsätt smör, äggulor, salt, peppar och vitlök. 2 krm svartpeppar. Tina filodegen i förpackningen
Ren med palsternackskräm och pumpapuré

Ren med palsternackskräm och pumpapuré

Blåbärssås2 rödlökar 75 cl rött vin 5 kvistar timjan 2 dl blåbär 1 l kalvfond 2 msk mörk maizena 1 tsk salt svartpeppar (efter smak) ca 50 g smör. 1Pumpapuré500 g butternutpumpa 1 msk olivolja 2 tsk salt 25 g smör 0,5 dl grädde 1 tsk peppar. 1Ren600 g renfilé 2 tsk salt 2 tsk peppar 10 kvistar timjan 4 klyftor vitlök 0,5 dl rapsolja 25 gram smör. 1shiitakesvamp150 g shiitakesvamp 1 msk rapsolja 2 tsk salt peppar
Renmaki med lingonsriracha – sushi på norrländska

Renmaki med lingonsriracha – sushi på norrländska

225 g lingon 1/2 habanero (urkärnad) 1 schalottenlök 1/2 dl sriracha (Rooster) 1 msk socker 1/2 dl vatten 1/2 msk smör salt och peppar Gari på rödbeta (Picklad rödbeta). 1 225 g lingon 1/2 habanero (urkärnad) 1 schalottenlök 1/2 dl sriracha (Rooster) 1 msk socker 1/2 dl vatten 1/2 msk smör salt och peppar Gari på rödbeta (Picklad rödbeta)
Vinnarna i Pizza Hut-tävlingen

Vinnarna i Pizza Hut-tävlingen

Den var fylld med hemgjord tomatsås, renfile, knaperstekt bacon, rödlök, gula kantareller och västerbottensost och utklickade duttar med pepparrotsost (färskost)
Snabbpicklad lök och vinbär

Snabbpicklad lök och vinbär

Lägg socker, salt, vinäger, vatten, koriander, peppar och lagerblad samt ev. Är ni många gäster är det bra att sila bort lagen och försöka peta bort lagerblad, timjan, peppar- och korianderkorn så att det går snabbt att servera de picklade lökskivorna och vinbären utan att det droppar
Intervju med Johan Nicklasson

Intervju med Johan Nicklasson

Till dig och din familj hade jag grillat min ”Paradrätt” Reversed renfile med rödvinssås med lingon och blåbär
Renfilé a la Kollen

Renfilé a la Kollen

Putsa bort den vita hinnan från renfilen om det inte redan ärgjort och torka därefter av filen med hushållspapper
Renfilén på annorlunda sätt...

Renfilén på annorlunda sätt...

Börja med att putsa och torka av renfilen, putset och hinnor du avlägsnat från filen lägger du i en kastrull med ½ liter vatten
Renfilé från Nittedal

Renfilé från Nittedal

Det här momentet kan göras strax före serveringen eller i samband med stekningen av själva renfilen. Ren innerfilé, apelsininkokt kålrot, fikonglaseradbrysselkål och en potatispuré smaksatt med blå mögel-ost och pepparrot, samt en sky-sås