Kan säga att jag är redan helt slut, och gästerna är på intåg. Tex om du har haft den i kylen, och sedan rör runt i den när den är för kall, var inte orolig den går att rädda
Rimma fisken redan några timmar innan tillagning. Montera till sist ner smöret och rör till en härlig Beurre Rouge (såsenskall inte vara tjock, men heller inte som vatten
Det viktiga med potatismjölet är att stärkelsen redan ska vara gelatiniserad. Bara den där vita stärkelsen som vi av någon anledning bestämt oss för att den ska kallaspotatismjöl
Rimma fisken redan några timmar innan tillagning. Montera till sist ner smöret och rör till en härlig Beurre Rouge (såsenskall inte vara tjock, men heller inte som vatten
Bredden på remsorna kan variera, jag gjorde mina ungefär en halv centimeter breda. När såsen är lagom tjock så dra av den från värmen och rör om i den lite då och då medan den kallnar
red bönorna med potatismjöl som du rör ut i lite kallt vatten. 1 msk potatismjöl. Redasåsen med 3 msk mazisena redning. Red såsen med mazinena redning och låt koka ytterligare 3 minuter. 1 msk potatismjöl
(Om den inte vill tjockna kan man reda med lite potatismjöl blandat med vatten). Crème anglais som den heter på franska eller vaniljsås som vi kallar den är ett utmärkt komplement till denna rätt men den fungerar lika bra till en bärpaj
Så än så länge får vi hålla tillgodo med upptinad "kärlekslycka", kanske göra en användbar orangefärgad saftpuré, som kan redas en aning till att bli såstopping på pannacotta, grekisk yoghurt eller vaniljglass
I natt är det stjärnklart och bittert kallt i byn redan nu. Hit kan förberedas. Och sedan åt vi upp all lax med sås och alla grönsaker till minsta smula, så det fanns heller inget kvar att förevidga när dagen grydde