Blada färsen med samtliga ingredienser. Havregryn för lite frasig yta och ägg och potatismjöl för form och konsistens och jag byter inte bort detta vinnande recept som alltid blir så klockrent gott
Låt det sjuda någon minut, red av medpotatismjöl utrört i lite vatten. Urklippet är märkt med betyget "gott" med Ankis mors handstil och då vet vi att vi kan lita på det och det är bara att köra
Red av med maizena. Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk i en bunke. Här gjorde också en gräddsås till som köttbullarna fick gotta sig i och serverade sen med kokt pasta
Sås. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och sallad, tomater och sockerärter. Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och fond i en bunke och låt det stå att svälla, ca 10 minuter. Skala och finhacka löken och stek i en stekpanna med 1 msk matfett utan att den får färg, ca 2 minuter. Stek biffarna, några i taget, på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida. Red av och låt sjuda, 3 minuter. 1 msk potatismjöl. 5 msk redning
Det viktiga medpotatismjölet är att stärkelsen redan ska vara gelatiniserad. Jag publicerar nu två recept, ett med lite vanligare ingredienser och ett som jag har haft stor hjälp av Pelle från Yummy med