Plötsligt dök fenomenet ramslök upp lite varstans i recept, diskussioner och böcker. Som av en händelse hade arbetskollegan hittat ett bestånd ramslök och då var det som om allt föll på plats, nervositeten försvann och "middagsmatens succé var ju given"
Vad är det då för ståhej om ramslök. Jo det ska jag berätta, för Ramslök (Allium ursinum) är en tämligen sällsynt (enligt wikipedia) växtart, som finns på lövängar och i lundar
I lördags gick jag in på ateljén en sväng, egentligen för att jag skulle gå iväg och träna, men när jag kom in kom jag på att jag hade kvar lite av ramslöken jag plockade hos mamma förra helgen
Skölj kirskål och ramslök och låt rinna av. Lägg i kirskålen och ramslöken och kör till en slät massa. 1 näve ramslöksblad (ca 15 st). 1 näve ramslöksblad (ca 15 st)
Ramslöken är i säsong på våren men eftersom den går att torka kan man njuta av den tillsammans med de rotsaker som är i säsong nu på hösten… mycket angenäm kombination
Supergoda snurror med mild vitlöksmak från ramslöken tillsammans med smakrik ost och god sälta. Hacka ramslöken väldigt fint eller kör i en mixer tillsammans med smöret