Smält rabarbern på svag värme i en gryta tillsammans med delad vaniljstång och krossad rosépeppar. Ta upp och skrapa ur de svarta fröna från vaniljstången
Lägg i en kastrull tillsammans med vatten, kanel och snittad urskrapad vaniljstång. (Jag upptäckte att jag inte hade någon vaniljstång kvar, och rörde i stället i lite av mina dyrbara korn av äkta vaniljpulver på slutet
Rabarbermoset som är kvar i silen kan du spara i kylen och ha som rabarbersylt, mycket gott. Rabarbermoset som är kvar i silen kan du spara i kylen och ha som rabarbersylt, mycket gott
Andra rabarberrecept som är goda är snabb Rabarbercheesecake, Knäckig rabarber- och jordgubbspaj med vit choklad, Rabarberpaj med mandelmassa & kardemumma, enkel Rabarberpaj med vit choklad & pistagenötter, Rabarbersylt, Rabarber- och äppelpaj, Syltgrottor med rabarbersylt och apelsinkrustyr
Rabarbersylt (räcker till mer än vad som behövs i receptet)500 g rabarber 1,5 dl syltsocker 2 msk citronsaft. 1Vaniljkräm1,5 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk 3 äggulor (från stora ägg) 2 msk majsstärkelse 1,5 msk strösocker 1 vaniljstång
Snitta och gröp ur vaniljstången och rör ner fröna i äggulesmeten. 1 dl rabarbersylt eller annan sylt(se receptet här ovanför). 1 dl rabarbersylt eller annan sylt(se receptet här ovanför)
Öppna vaniljstången och skrapa ur frön. 1 kg jordgubbar1 kg rabarber1 vaniljstång1 kg socker2 tsk röd MelantinGör så här. Jordgubbssylt, rabarbersylt 1 kg jordgubbar. 1 vaniljstång