500 g frysta, knappt tinade jordgubbar500 g rabarber2 kanelstänger1 vaniljstång - alternativt ½ - 1 tsk äkta vaniljpulver ( vaniljsocker behövs det mer av om du använder det)1 dl vatten4 dl syltsockerTa fram jordgubbarna och låt dem nätt och jämnt tina. 1 vaniljstång - alternativt ½ - 1 tsk äkta vaniljpulver ( vaniljsocker behövs det mer av om du använder det)
Lägg mör, socker och vaniljsocker i en bunke och kör ihop till en jämn smet. 1 tsk vaniljsocker. 0,5-1 dl rabarbersylt (recept på hemmagjord finns här). 1 tsk vaniljsocker. 0,5-1 dl rabarbersylt
ett rundat träskaft av en slev och fyll sedan groparna med rabarbersylten. 12 tsk Dansukker Vaniljsocker. 12 tsk Dansukker Vaniljsocker. 5 dl rabarbersyltRabarbersylt1. 2-3 cm breda bitar, lägg dem i en kastrull tillsammans med syltsocker och vaniljsocker
Rör i kryddor och vaniljsocker. Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker med elvisp så det mjuknar. 5 msk kanel1 msk vaniljsocker2 kg syltsockerHäll rabarber, jordgubbar, syltsocker och vatten i en rejäl gryta. 1 msk vaniljsocker. 1 dl rabarbersylt eller annan sylt(se receptet här ovanför). 1 msk vaniljsocker. 1 dl rabarbersylt eller annan sylt(se receptet här ovanför)
Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda om. 11 tsk vaniljsocker. 1ca 2 tsk rabarbersylt/muffins (man kan också använda någon annan sylt som t. 12 tsk vaniljsocker. 1Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Fyll formarna med 2 stora msk smet, lägg i en klick rabarbersylt och täck med 1 msk smet
Gör om klassiker som morotskaka genom att tillsätta morot, kanel och ingefära, lite kardemumma i smeten och en härlig rabarbersylt är ljuvligt, genom att ha vallmo i smeten och gör en lavendelkräm på färskost och florsocker får du en härlig textur