Lägg i en kastrull tillsammans med socker, citronsaft och vatten. Nu när det är varmt och skönt, kan det vara gott att dricka något läskande och svalkande i en solstol i trädgården, och då passar den här rabarbersaften perfekt
Rårörd rabarbersaft är nog den godaste saften. 3 kg skivade rabarber4 ekologiska citroner50 gr vinsyraLägg allt i en stor bunke eller spann med lock. 4 ekologiska citroner
Skördande all rabarber som fanns kvar i landet och gjorde en sats med rabarbersaft. )3 kg skivade rabarber4 ekologiska citroner50 gr vinsyraLägg allt i en stor bunke eller spann med lock. 4 ekologiska citroner
Igår kväll kokade jag vart fall rabarbersaft. Nu kanske ni tycker att det är en smula tjatigt det här med saft å curd å vad det nu blir av med de här bären å frukterna
Utan det mesta av smaken fanns kvar och jag piffade upp det med lite kardemumma. Bara skära stjälkarna i bitar och hälla på det kokvarma vattnet, skalet från 1 lime, saften av 1 lime, sockret, 4 kvistar citronmeliss och vaniljstången. 4 kvistar citronmeliss
Rabarberkoncentrat1 kg rabarber, skalad och nerskuren 1,5 l vatten 80 g citronsaft (kan variera beroende på rabarbersort men cirka) 450 g strösocker (450 g per liter vätska)