• Lägg i en liten bit färsk ingefära när du kokar rabarbersylt eller rabarbermarmelad. Oj vad med blåbär det finns skogarna nu, tyvärr finns det extremt mycket mygg här uppe i Uppsala i år också så man får sätta på sig långärmat med huva, tjocka byxor och massor massor av Mygga för att försöka hålla myggen borta
• Lägg i en liten bit färsk ingefära när du kokar rabarbersylt eller rabarbermarmelad. • Låt en kanelstång eller ett par stjärnanis koka med bären när du kokar
500 gram socker (syltsocker "tjockar" till marmeladen mycket snabbare, med strösocker får du koka längre). 5 dl hackad mandel. 5 msk ingefära och 1 dl flagad mandel. 5 dl hackad mandel. 1 dl flagad mandel
I dag jordgubbssylt, annars rabarbermarmelad brukar jag ha i. I dessa har jag kokos och hackad mandel. Det blev ett Muffin´s bak idag Med ny fyllning och annan smuldeg
I dag jordgubbssylt, annars rabarbermarmelad brukar jag ha i. I dessa har jag kokos och hackad mandel. //Smuldeg75 g smör1 dl vetemjöl1 dl socker2 dl havregryn eller 1 dl kokos + 1 dl hackad alt flagad mandel. 50 g smör/ 100 g blockchokladsmältes sammansedan vände jag ner mjöl, bakpulser, vaniljsocker och salt samt smöret med den smälta blockchokladen. Smuldegen till Chokladmuffinslika som orginalet i mängd, men jag tog müsli med frukt &nötter och kokos tillsammans 2 dl