Här kommer receptet på den andra rödvinbärskakan som jag bakade häromdagen. I min receptbok heter den Karros kaka, eftersom jag bakade den första gången hemma hos Karro i Gärdal för massor av år sen
Hallon, blåbär, svarta vinbär, krusbär eller rabarber, allt blir gott. Vid den där djupdykningen hittade jag bland annat björnbär och röda vinbär, som förvandlades till en supergod och saftig kaka, och som uppskattades av alla som fick en smakbit
Eller varför inte skivade rabarber. Byt gärna ut blåbären mot exempelvis hallon, krusbär eller vinbär. Det är just det som är det bästa med just denna långpannekakan - man kan planera i förväg, men behöver inte alls lång tid på sig för att baka den
Rabarber, vinbär, krusbär, äpplen, plommon, ja listan på färska godsaker kan göras lång. Rabarbern är mogen, men med den svala början på sommaren dröjer det kanske lite längre än vanligt innan vi får njuta av andra bär och frukter
Hej igen. Nuförtiden pratas det mycket om att man ska laga mat med säsongens råvaror. Det är väl framförallt ur ett miljöperspektiv som man förespråkar detta
Passa på nu när det finns färska blåbär, hallon, rabarber m. Vinbär. När jag bakar kan det emellanåt vara kul att testa på någon ny, riktigt invecklad kaka, som görs i flera olika moment, kräver många ingredienser och dessutom tar lång tid att göra
Jag hade hoppats få användning av mina rabarber men de var inte riktigt klara när jag först gjorde denna så det fick bli de sista hallonen från frysen istället
Jag har lagt ut detta recept tidigare under "Seg Rödvinbärskaka", skulle tro att du kan variera lite hur som helst men det syrliga i vinbär och rabarber passar iallafall utmärkt till den sötsega kakan