Pappa kom hit med ett gäng rabarber så idag har det blivit både paj ochsaft. Skiva rabarberna i centimertertjocka bitar, lägg dem och jordgubbarna i en stor kastrull eller gryta
Skär jordgubbarna ochrabarbern i bitar och lägg det i en stor kastrull med vattnet , pressa i citron och hyvla av skalet med en potatisskalare och lägg i det också
Men nu gillar jag de söt-syrliga smakerna ochrabarber/jordgubbssaft är fortfarande en favorit. Blanda samman sherry/dessertvin och koncentrerad jordgubbssaft
500 g skalad och hackad rabarber (eller lika mycket jordgubbar till). ca 10 dl socker (5 1/2 dl socker per liter avrunnen saft från bär ochrabarber). ca 2 krm natriumbensoat konserveringsmedel (1 krm per avrunnen liter saft från jordgubbar ochrabarber)
Som topping gjorde jag en rababrbergele och använde en del av saften från rabarberkompotten. Jag uteslöt blåbären och lade till en rabarberkompott som jag lade som ett lager mellan cheesecakesmeten
Hälften av den kokade jag kräm på, och för att göra smaken lite mer spännande kokade jag rabarbern i en god smultronjordgubbssaft som jag köpt på ett av mina många sommarbesök i olika gårdsbutiker
Till detta drack vi min hemmagjorda rabarber/jordgubbssaft. rabarbersaft,. Jaha idag var det bestämt med nypotatis och köttbullar och inlagd gurka men med ingen potatis kom vi inte så långt(pappan i huset missade det i handlingen)
Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma saften. Fräsch lätt syrlig cheesecake med smak av vanilj, toppas av fräscha rabarber från trädgården (eller affären) och förseglas med en jordgubbsgelé