För några veckor sen hade vi Möhippa för min bästa vän Charlotta och mitt på dagen hade vi en liten picknick där det bla serverades en fantastisk rabarber toscakaka
Strö över rostade mandelspån. Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. mandelspån. Blanda samman rabarbern med vin, socker, vaniljsocker och skal och saft av 1 citron i en kastrull. 500 g rabarber
Lägg upp rabarbern på fat, klicka i mascarponekräm och strö över rostade mandelspån. mandelspån. Lägg i rabarbern och koka sakta under lock, ca 5 minuter. 1 l rabarber
Blanda rabarbern med socker, kanel och potatismjöl och lägg i en form. Smula degen över rabarbern. Skala eventuellt rabarbern och skär den i 2 cm bitar. Strö på mandelspån och grädda i ca 35 minuter tills pajen fått fin färg. 600 g rabarber. 3 msk mandelspån
Ta upp rabarber och lägg den i pajskalet (vätskan som blir kvar kan du använda t ex till saft). 1500 g späd rabarber. 1ca 1 1/2 dl mandelspån. 1Ansa och skär rabarber i 3-4 cm sneda bitar. Blanda rabarber och socker och låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter, tills den börjar safta sig. Sätt pajen i mitten av ugnen och grädda tills rabarber är mjuk, ca 25 minuter. 1Fräs mandelspån i smöret