Rabarber mandelspån recept

Rabarber kaka

Rabarber kaka

Tryck ner rabarbern över smeten och strö över pärlsocker och mandelspån. Saftig, enkel och mumsig rabarber kaka
Rabarber Clafouti - en fransk äggakaka

Rabarber Clafouti - en fransk äggakaka

Strö över rabarber och mandelspån. Skär rabarbern i bitar och stek dem i smör, socker och kanel. Då bör man steka på samma sätt som med rabarbern

Rabarber Toscakaka

För några veckor sen hade vi Möhippa för min bästa vän Charlotta och mitt på dagen hade vi en liten picknick där det bla serverades en fantastisk rabarber toscakaka
Rabarber & jordgubbspaj

Rabarber & jordgubbspaj

Smula den över frukten, strö över lite muscovadosocker och mandelspån. Nu äntligen bubblar rabarberna upp i rabatten, som jag har längtat
Rabarber och hallonkaka

Rabarber och hallonkaka

Jag har inte tidigare blandat rabarber och hallon men det var bland det godaste jag testat i smakkombination
Rabarber och jordgubbar med mandelgrädde

Rabarber och jordgubbar med mandelgrädde

Strö över rostade mandelspån. Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. mandelspån. Blanda samman rabarbern med vin, socker, vaniljsocker och skal och saft av 1 citron i en kastrull. 500 g rabarber
Smält rabarber med mascarponekräm

Smält rabarber med mascarponekräm

Lägg upp rabarbern på fat, klicka i mascarponekräm och strö över rostade mandelspån. mandelspån. Lägg i rabarbern och koka sakta under lock, ca 5 minuter. 1 l rabarber
Smulpaj med rabarber

Smulpaj med rabarber

Blanda rabarbern med socker, kanel och potatismjöl och lägg i en form. Smula degen över rabarbern. Skala eventuellt rabarbern och skär den i 2 cm bitar. Strö på mandelspån och grädda i ca 35 minuter tills pajen fått fin färg. 600 g rabarber. 3 msk mandelspån
Toscamazariner med rabarber

Toscamazariner med rabarber

Rabarber har vi gott om i vår trädgård, och den senaste tiden har det både. bakats och lagats mat på rabarber här hemma
Rabarberpaj toppad med frasigt mandelspån

Rabarberpaj toppad med frasigt mandelspån

Ta upp rabarber och lägg den i pajskalet (vätskan som blir kvar kan du använda t ex till saft). 1500 g späd rabarber. 1ca 1 1/2 dl mandelspån. 1Ansa och skär rabarber i 3-4 cm sneda bitar. Blanda rabarber och socker och låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter, tills den börjar safta sig. Sätt pajen i mitten av ugnen och grädda tills rabarber är mjuk, ca 25 minuter. 1Fräs mandelspån i smöret