Blanda ner jordgubbarna i kompotten. Servera kompotten med yoghurtgrädden och mandelbiskvier. Koka rabarber, sirap och kanel i en kastrull under lock ca 10 min. 7 dl späda rabarber i bitar. 3 dl skivade jordgubbar
Om jag gör detta i glas brukar jag ha lite smul från kakan i botten, sedan lite färskostkräm, sedan kompotten och sen mera färskoskräm, och förslagsvis en liten kaka och lite bär på toppen
Koka ihop rabarber, jordgubbar, socker, vin och pressad citron till en kompott. Här ingår varken kaffe eller likör, men med lite vin i kompotten och så klart den goda osten och kexen emellan smakar himmel i mun
Rabarber- och jordgubbskompott. Häll upp kompotten och låt den svalna i kylen. Kvarta jordgubbarna och blanda även med dem, koka sedan upp rabarber/jordgubbar på
½ vaniljstång som du låter koka med rabarberkompotten och sedan skrapar ur fröna ur eller en knivsudd korn ur burk med vaniljfrön – finns numera att köpa i de flesta affärer, glädjande nog
Skär jordgubbar och rabarber i skivor och blanda med sockret i en kastrull. jordgubbar. Rabarberbullarna fylls med mandelmassa, smör och rabarberkompott
Lägg sedan i jordgubbarna och dra bort kastrullen från plattan. 200 g rabarber6 st jordgubbar 50 g strösocker1 flaska mousserande vin(Alkoholfritt mousserande vin funkar lika bra)Skär rabarber i bitar och koka ihop med socker till en kompott,ca 15 min. 200 g rabarber. 6 st jordgubbar