Med sin underbara syra så förhöjer den många olika rätter och drycker. Det finns nära på hundra olika sorter och för den nyfikne så tillhör rabarber slideväxter och är därmed släkt med ängssyra
700 gr rabarber, skivad. 700 gr rabarber. 3 dl socker. 1 vaniljstång. 8-10 gröna kardemummakapslar. 1 L vodka. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna i en stor glasburk med lock
Ta fram glas och lägg en matsked av rabarberblandningen i varje glas. 1 dl skivad rabarber. Koka rabarber med socker och vatten tills rabarbern mjuknat, ca 8 min. 1 dl skivad rabarber
700 gr rabarber, skivad. 700 gr rabarber. 3 dl socker. 1 vaniljstång. 8-10 gröna kardemummakapslar. 1 L vodka. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna i en stor glasburk med lock
700 gr rabarber, skivad. 700 gr rabarber. 3 dl socker. 1 vaniljstång. 8-10 gröna kardemummakapslar. 1 L vodka. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna i en stor glasburk med lock
Ta fram glas och lägg en matsked av rabarberblandningen i varje glas. 1 dl skivad rabarber. Koka rabarber med socker och vatten tills rabarbern mjuknat, ca 8 min. 1 dl skivad rabarber
I helgen bakade jag en kladdig rabarberkaka och maken gjorde en supergod rabarber-mojito. Vi får så löjligt mycket rabarber, och det känns ju liksom synd att inte använda så mycket som möjligt