Rött vin till renkött recept

Renskavsgryta med kantareller!

Renskavsgryta med kantareller!

Nu skall jag sätta mig ner och njuta ett glas gott röttvin se någon bra film innan det är dax att krypa till kojs, i morgon är en ny dag med nya möjligheter

Köttfärspizza och Muffins LCHF

Rör ner tomaterna och smaksätt med vin, såser, salt och peppar. Till exempel torkat renkött, ostar från olika små ysterier, älgsalami, rökt renhjärta, lammkorv och annat delikat från små mathantverkare

El “Ren” Machio

Att låta köttet ligga och puttra i vinet gjorde nog sitt till för att smaken ihop med vinet skulle bli så bra

Tapas-SM veckofinalister vecka 2

Häll i en skvätt Sherryvinäger och saltMixa i ett par minuter och tillsätt oljan under tiden i en tunnstråle
Tips på förrätter nu till nyår

Tips på förrätter nu till nyår

Tillsätt creme fraiche, fond och vin. ½ dl vin. Hamburgerkött/renkött (rökt)Ost (goudaost)ChampinjonerPurjolökCreme fraicheGräddfilGör så här

God Jul och ett friskt och Gott Nytt År

Har du en skvätt vitt vin så blir det också gott att ha i soppan, ca ½ dl blir bra. Det vilar ett stort ansvar på mig för att se till att den endast får det bästa när det gäller mat, motion, sömn och att minimera stressen

Tips till glöggkvällen

Häll vinet och spriten i en kastrull. Ni är många som undrat över recept både på mail och facebook hur man gör snittarna och allt gott vi hade på vår glöggkväll förra året så här kommer tipsen för en absolut lyckad glöggafton med tillbehör

Rödvinsmarinerad hjortstek – så tillagar du en stek utan att misslyckas!

Som bas i marinaden valde jag röttvin och en skvätt rapsolja. Ni kommer bli förvånade över hur jämnt tillagat, jämnt rosa, eller jämnt blodigt rött alt medium köttet blivit stekt och hur saftigt och mört det blir så ni kommer inte göra annat i fortsättningen än att ”långsteka” kött

Renfilé med havtornssås

Tillsättvinet och låt det koka ner till hälften. Tillsätt persilja, salt och pressad citron. Ta ut renköttet från ugnen och skär upp filén i bitar

Paj med renskav

Servara med en god sallad och ett gott röttvin. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. tillsätt därefter mjölet och de övriga ingredienserna

Renkalvmedaljonger med akvavitsås

Koka upp viltfond, vin, grädde, enbär, lagerblad och svartpeppar. Bryn renköttet i stekpanna. Sätt i en stektermometer och låt det eftersteka i ugnen tills innertemperaturen är 60 grader. 1 dl röttvin