Tills köttet är tillsammans som en "tjock" sås. Severas gärna som "meze". Men kan även serveras som middag, då med tillbehör som ris eller pasta och en sallad till
Vi testa två olika sorters röttvin som båda var jättegoda. Så klart drack vi vintill detta goda. Tarator de jez (kycklingröra), Mhammara (paprika- och valnötsröra), Warak inab (vegetariska vinbladsdolmar), Tabbouli (persiljeröra)
Efter en liten kompromiss med Lotta som helst ville dansa tills solen steg över Göteborg tog vi en sista drink innan vi trötta stupade i säng (läs Kims soffa)
Ett lättare eller medelfylligt röttvin passar bäst tycker jag. Förslag på vintillmeze. prova att göra egna vinbladsdolmar, fyllda smördegsrullar och givetvis är jag nyfiken på att göra baklava
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Fräs lökar, chili, morötter, potatis, linser, paprika och apelsinskal i omgångar i oljan. Slå på vin, vatten, kryddor och tomater och låt koka tillsmorötter och potatis är mjuka, 15-20 minuter. 2 morötter i bitar. 2 dl torrt vitt vin. 2 dl meze yoghurt