Rött vin till hjortfile recept

Hjortfilé med balsamicosås

Hjortfilé med balsamicosås

Servera det hela med kokt potatis och givetvis ett glas röttvin. Såsen jag serverade till har jag bloggat om tidigare men tåls nog att upprepas hur många gånger som helst
Hjortfilé med kantarellrisotto, grönkålspuré & rödvinssky

Hjortfilé med kantarellrisotto, grönkålspuré & rödvinssky

Tillrödvinsreduktionen. Perfekt höstmiddag för festligare tillfällen. Här får det delikata hjortköttet gott sällskap av en krämig höstsmakande kantarellrisotto, en kräm på nyttig och vacker grönkål samt en intensiv liten rödvinsreduktion
Hjortfilé med rödvinsreduktion och rotfruktsgratäng

Hjortfilé med rödvinsreduktion och rotfruktsgratäng

Tillsätt fond, vin, vatten och balsamvinäger. I helgen åt vi en sååå god höst-middag bestående av hjortfilé, rödvinsreduktion, krämig rotfruktsgratäng, smörstekta champinjoner och rårörda lingon
Hjortfilé med jordärtskockspuré och dijonsenapssås

Hjortfilé med jordärtskockspuré och dijonsenapssås

Tipsar också om ett par olika röda viner som passat utmärkt därtill. Vintips. Nu är säsong för bland annat hjort och vi köpte riktigt fin hjortfilé från lokala slaktarn och fick till en riktig superrätt om jag får säga det själv
Hjortytterfilé serverad med potatispuré

Hjortytterfilé serverad med potatispuré

röttportvin. ServeringMontera allting enligt eget önskemål, det ska vara relativt lite portvinsreduktion och jordärtskocksskum i förhållande till hjortfilén och potatispurén
Tillbaka till sommaren del II...

Tillbaka till sommaren del II...

 Tillsättvinet och låt koka ner till hälften. Rödvinsreduktion. Hjortfile. Igår bjöd jag på recept på tilltugg och förrätt och idag kommer utlovad fortsättning bestående av huvudrätt och dessert
Nyårsmenyn är planerad!

Nyårsmenyn är planerad!

Tillsättvinägern och koka in den. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mera socker och vinäger

Plankstek med renfilé

Tillsättrödvin, vatten, strösocker, kalvfond, vinäger, hel chipotle-chili och timjan. Rödvinssås med chipotle

Kajsas Viltlåda - Röda viner till vilt

Mina vinrekommendationer denna vecka är därför röda vinertill vilt. Kajsas Viltlåda är en vinlåda som innehåller sex olika röda viner från några av de mest kända områdena och vinländerna i Europa

Hjortfilé med portvinssås och potatisterrin

Smör till stekning. Stek köttet mitt i ugnen tills­ innertemperaturen är 58º, då är köttet rosarött. Koka madeira, vin, vatten, kalvfond tills ca 4 dl återstår. 2 dl röttportvin. 3 dl röttvin

Finmiddag med hjort

Här serveras en hjortstek i sällskap med en härlig potatisgratäng med camembert och en supergod portvinsås

Enbärsdoftande hjortkalvfilé i skogsbrynet

När löken fått lite färg slår man på ett par dl röttvin, någon msk viltfond och ev. Rotsakerna och rödlöken klyftas, ringlas över med raps- eller solrosolja, saltas och peppras och grillas i ugnen (filén får då hoppa ned några steg i ugnen) Som sås eller sky till detta klyftas en liten rödlök

Fylligt och elegant från Toscana

Ett djupt rött, relativt fylligt, mjukt och friskt vin som fyller munnen med smaker av mogna röda bär, läder och kakao