Rött vin sås recept

Rött och vitt som bas i fantastiska såser

Rött och vitt som bas i fantastiska såser

Rödvinssås. Tillsätt fiskbuljong och vin. Rödvinssås sätter piff på allt stekt kött. Vitvinssås. Vitvinssås passar till alla fisk- och skaldjursrätter och är väldigt lätt att laga
Vilket vin skall jag ha i såsen?

Vilket vin skall jag ha i såsen?

Tillsätt kalvfond, balsamvinäger och röttvin. Vilket vin skall jag ha i såsen. Därför går matlagningsviner, bag-in-box och alla viner med tillsatt socker bort
Grillad kycklinglårfilé med marockanska smaker och två såser | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!

Grillad kycklinglårfilé med marockanska smaker och två såser | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!

1 tsk vitvinsvinäger. 2 dl röttvin. 1 st citron, skal och saft 2 st vitlöksklyftor, rivna 2 msk rapsolja 0,5 tsk spiskummin 1 msk japansk soja 1 tsk brun farin 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk salt Sås. 1 st gul lök 3 st vitlöksklyftor, pressade 1 msk rapsolja 0,5 tsk spiskummin 0,5 tsk rökt paprikapulver 0,5 tsk oregano 0,5 tsk salt 2 dl röttvin 400 g krossade tomater 2 msk färsk mynta, hackad 2 dl turkisk yoghurt 1 msk citronsaft 0,5 tsk salt 0,5 st pressad vitöksklyfta 1 tsk olivolja svartpeppar Tillbehör
Bolognese Med Smak av Rött Vin...

Bolognese Med Smak av Rött Vin...

Med smaker av röttvin, vitlök, smakrika tomater och basilika blev det en sås med mustig och härlig smak
Kött, sås och potatis…

Kött, sås och potatis…

Skala lökarna och sjud dem mjuka i lika delar röttvin och oxfond. …eller hängmörad ryggbiff med vinkokta smålökar serverad med rödvinsås, potatiskaka och spenat för att vara exakt
Festlig sås

Festlig sås

Efter någon minut, slå över vinet. Sila såsen om du så vill. När vinet kokat bort, tillsätt mögelosten i bitar
Vin & tomatbräserad laxfilé med grillad paprika och quinoaris

Vin & tomatbräserad laxfilé med grillad paprika och quinoaris

t vin. Ingredients800 gr Laxfilé utan skin (Tärnade i cm stora tärningar)3 st Tomater (fintärnade)1 st Gul lök (hackad)2 st Vitlöks klyftor (hackad)1 cm Röd chili (hackad)2 tsk Muscavado socker3 dl Vitt vin1 dl Vatten3 st Oregano kvistar150 gr Grillad tomat (i bitar)1 tsk Maizena8 dl Vatten1 st Grönsaks buljongtärning 2 dl Långkorningt ris2 dl QuinoaSaltSvart pepparMethodStep 1Sätt på på vattnet med buljongtärningen, när det kokar upp lägg i ris och quinoa. Step 4Slå på vinet och vattnet låt det puttra i 5 minuter, red av med maizenan utrörd i lite vatten lite åtgången tills såsen fått rätt konsistens smaka av med salt och svart pepparStep 5Lägg i laxen och paprikan ovanpå såsen, lägg på ett lock och stäng av värmen låt det stå i några minuter tills laxen är klar
Lammstek provencale med rostad färskpotatis och gräddig sås

Lammstek provencale med rostad färskpotatis och gräddig sås

Sås. Häll på vinet på plåten och sätt i en köttermometer i tjockaste delen, stek lammsteken i ugnen 150 grader i 1-1½ timme, för rosa kött låt termometern gå till 65 grader, och för genomstekt till 70-75 grader. När du satt in potatisen låter du lammsteken ligga på en skärbräda eller fat och "vila sig saftig och mör", samtidigt vispar du ur stekskyn med lite vatten och häller i en kastrull häll i de övriga ingredienserna till såsen och låt småputtra 5-10 min tills såsen börjar tjockna, smaka ev av med salt och peppar. 1 dl röttvin
Varmrökt laxfilé med kall sås

Varmrökt laxfilé med kall sås

Koka potatisen och rör ihop såsen och servera det sedan med lite gott att dricka till. Kall sås. 5 dl het chilisås
Lyxig Räkpasta med Saffran, Tomater, Vitt Vin & Dill

Lyxig Räkpasta med Saffran, Tomater, Vitt Vin & Dill

Här kommer receptet på pastasåsen. Pastan blev verkligen en succé och vi var så taggade på den att vi glömde det vita vinet i kylen… Nu precis innan jag ska tillbaka till Sverige har mina tankar varit för mycket på allt annat än nuet
Lammstek med härlig sås

Lammstek med härlig sås

Till detta så serverades det ett väldigt gott röttvin ifrån Italien som vi fick tips om på Systembolaget