Fyll krabbskalen medröran och ställ i en ugnsform. Blanda med övriga ingredienser och hummerkött. Rör ihop romkaka och vitt krabbkött med övriga ingredienser
Grillad hummer. Små bitar av sill blandades ut med lika delar majonnäs och créme fraiche. Så här i efterhand hade jag även velat ha lite hackad rödlök och stenbits- eller ishavsrom i röran, men så får det bli nästa gång
Börja medröran. Kör alla ingredienser i mixer & häll därefter över röran. Servera med t ex cremefraiche, räkor/skinka, grillkrydda, rom, rödlök och svartpeppar
Men mitt i all denna röran så känner vi ändå tacksamhet, vi har faktiskt tak kvar över våra huvud, ett kök att laga mat i, vänner som erbjuder sig att hjälpa till med att bära och någonstans att göra av det vi vill behålla
Fyll krabbskalet medröran eller fördela i små portionsformar. Oftast brukar jag örtgratinera hummer, ungefär på samma vis som jag gratinerar musslor med i stort sett bara smör, vitlök och färska örtkryddor
Spara röran som blir över. Blanda hummerköttet, som skurits i mindre bitar, med krabbkött på burk. Tina, rensa ur köttet och bryn skalet med en morot, en palsternacka och en rödlök skurna i bitar
Lägg ut hälften av kavringsskivorna och bred på räkröran. ibland undrar man hur de har råd att dricka champagne, äta kilovis med skaldjur, kräftor, humrar, krabbklor, ostar, drinkar
Smaka av röranmed gräslök, salt och peppar. De vinnande rätterna som Klas Lindberg presenterade för juryn var en kall förrätt som bestod av sallad på confiterad hummer, pressade vintergrönsaker och surdegskrutonger med saffran
Klicka i röran i krustaderna och låt dem stå svalt en stund innan servering. Smaken är mineraldriven och välbalanserad med inslag av persika, nektarin och har en fin nötighet
Fyll hummerskalenmed denna röran och lägg dem på en plåt eller i en eldfast form. Tillsätt inte all osten på en gång utan smaka av röran och känn vad du tycker verkar lagom