Rörihop alla ingredienser till glasyren. Rör ner olja och yoghurt. De rödavinbären var först mest tänkt som dekoration men bröt av perfekt mot den söta kakan, så om har du såna, använd dem
Rör hastigt ihop till en slät smet. Tillsätt sist vetemjölet och rör åter smeten slät. Bred ut smeten jämnt i bakformen, strö över vinbären och sist mandeln
Ta av grytan från värmen och rör ner sockret och äggen. Jag tyckte att det var dags att ta med lite fikabröd till jobbet igen så jag svängde ihop de här enkla vinbärsrutorna
Tillsätt smöret och rörihop. Rör ner mjölblandningen i äggvispet och rör om till en slät smet. Vispa ihop ägg, socker och ev vanilj lätt (det ska inte bli vitt och pösigt
Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljpulver i smöret. Vi fick ihop så pass mycket så det räckte till en paj och muffins samt lite att ha på frukostyoghurten
Smält smöret och rör sedan i mjölken. Dessa vinbärsrutor är otroligt smidiga att göra, smeten slängs ihop på bara några minuter och resultatet med den mjuka kakan, de syrliga bären och det knäckiga täcket på toppen blir bara så gott