Koka upp saften med sockret. 1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder. 2 urkärnade äpplen
-) Rönnbär är ju, milt sagt, kärva i smaken, men med hjälp av äpple och sherry blir smaken mildare. Skölj äpplena och skär bort eventuella skador, skär äpplena i mindre bitar
Skölj äpplena ochskär dem i klyftor. Låtden stå 5 minuter och ta sedan bort ev skum med en hålslev. Rönnbären får den bästa smaken om de är frostbitna (det kan man görai sin egen frys, min anm
rostad potatis eller puré samt rönnbärsgele att servera till. Vi ser ofta älg, rådjur och hjort på restaurangers menyer men tyvärr så är det lite mer ovanligt med vildand