Tweet Pin It Skriv utFörrätter kan vara lite knepigt ibland, vi tycker att det inte ska ta för mycket fokus från varmrätten och samtidigt så vill man inte att det ska ta alltför lång tid att göra heller
Huvudråvarorna till denna förrätt är röktrenkött, getost, ett gluten och laktosfritt tunnbröd/kex som Yvonne från Yvonnes bageri i Övertorneå tillverkar
Torkat och lättröktrenkött med västerbottensost och lingon. rökt paprikapulver. Det ska bli en förrätt så spara resten av puddingen till barnen eller stek med bacon och servera med lingonsylt en annan dag
Renfilé med amaronesås, parmesanmättad mandelpuré samt ragu på spetskål och rökt sidfläsk. Det kraftiga renköttet trivs bra med en sås kokad på amarone eller ripasso, viner gjorda på torkade druvor
Men förstod väl redan innan att det inte skulle gå att få tag i röktrenkött i vår lilla stad, som jag dessutom tror helt saknar gårdsbutik för kött - ja då inte med "närodlad" ren
Hamburgerkött/renkött (rökt)Ost (goudaost)ChampinjonerPurjolökCreme fraicheGräddfilGör så här. Här kommer ett förslag på en jättegod förrätt om ni vill ha hummer på bordet till nyår
Rör creme cheesen smidig,strimla renköttet och hacka upp det och i med det i oströran. Den här förrätten har jag snott ur Börje Salmings bok,"Vilt med Salming", en annars riktigt vacker bok med så underbara foton från fjällen i höstskrud
Skär renköttet i mindre tärningar och finhacka löken och hacka i önskad mängd dill, blanda ihop allt och smaka av och servera på en kavringskiva eller annat mörkt favoritbröd och toppa med en dillkvist
Röktrenkött - en lagom bit efter smak. Finhacka renköttet (eller hamburgeköttet). //Man kan även servera geggan i tunnbrödskorgar som en förrätt, lägg då ett salladsblad i botten// Crème fraiche - 1 burk (ej lätt)