Rökt röding olja recept

Coleslaw, fisk och brist på idéer

Coleslaw, fisk och brist på idéer

Coleslaw med rökt fisk (2 port. )200 g riven vitkål 100 g tvättad färsk spenat1/2 gurka 1/2 rödlök, strimlad 1/2 syrligt äppel, strimlad 1½ msk gräddfil 3 msk majonnäs 1 msk äppelvinäger 1 msk olivolja1 avocado 2 kokta 8,5 minuters ägg (rätt skall vara rätt)rökt fisk (använde röding) bladpersilja dill salt peppar(rågbrödskrutonger) Blanda alla ingredienser i en skål förutom ägg, fisk, avocado och spenatStäll skålen i kylskåpet och vila för ca 15-20 min (smaka av med salt)Blanda i spenat och toppa med ägg, fisk och avocado strax före serveringHemlagade krutonger. Stek rågbröd/maltlimpa med smör och olja i en panna, salta och låt svalna på hushållspapperBusenkel majonnäs 1 ägg (jo ett helt ägg med vitan och allt)ca 2,5 dl neutral olja 1 msk senap (Dijon) senap 1 msk vinäger (använde äppelvinäger) salt Lägg ägg senap och vinäger i en matberedare Mixa och börja mata ägget med olja, lite åt gången tills du uppnår den rätta konsistensen (själv tycker jag om lite lösare majonäs, inte sådan som "darrar" när man skakar på den. 1 msk olivolja. ca 2,5 dl neutral olja
PÅSKEN

PÅSKEN

Kallrökt lax i ny tappning. Skär loss skinnet från rödingen. Blanda skal, saft, ärter, olivolja och vatten
Rökt rödingmoussé

Rökt rödingmoussé

Under tiden skär du några tunna, ytterst tunna, skivor rågbröd eller surdegsbrödskivor, värm upp en stekpanna med lite olja och fräs brödskivorna i pannan tills det fått en gyllene färg, tag dem upp på hushållspapper och låt rinna av och torka
Utflyktssallad med gräslöksvinägrett

Utflyktssallad med gräslöksvinägrett

Pensla klyftorna lätt med olja och krydda med salt, peppar och paprikapulver. raps- eller olivolja. 200 g rökt fisk t ex röding eller sik. 0,75 dl olivolja. 0,75 dl rapsolja

Rökt olivolja

rökt skinn från t ex lax, röding, böckling mm. Sila oljan genom en silduk och häll upp på flaska. olivolja

Kastrullrökt röding med krämig kål!

Rapsolja. Kastrullröktröding med krämig kål. Salta rödingen ordentligt och låt stå i några timmar. Hetta upp oljan och fräs savoykålen hastigt

Vann spa - årets musselkrog

Trerätters bestående av yra röktröding med rödlök och laxrom och jordärtskockspure med he bakat bröd