Rökt grisfile recept

Hotellweekend

Eller, om vi börjar från början - sallad, räksallad, gubbröra, kokta ägghalvor med kaviar, gravad lax, kallrökt lax, varmrökt lax (har jag sagt att jag älskar lax
Den lyckliga grisen!

Den lyckliga grisen!

Skär några skivor "Stranda-skinka" (Norsk motsvarighet till Parmaskinkan) eller någon annan lättsaltad eller rökt skinka i små tärningar samt 1 msk klippt gräslök som du tillsätter i soppan just före serveringen. Använd ca 120 g grisfile per portion och bulta ut köttstyckena till lövtunna biffar, bred ut med en palett ett tunt lager av getost, gärna någon slags smältost, jag har använt en Norsk smältost ("snöfrisk") som är ypperlig för detta ändamål, den påminner i konsistens om Hovi Naturell, men smaken är något helt annorlunda än Hovi ostens. ca 120 g grisfile per portion och bulta ut köttstyckena till lövtunna biffar, bred ut med en palett ett tunt lager av getost, gärna någon slags smältost, jag har använt en Norsk smältost ("snöfrisk") som är ypperlig för detta ändamål, den påminner i konsistens om Hovi Naturell, men smaken är något helt annorlunda än Hovi ostens

Grisfilé med russin

får då en lite rökt smak. skär snitt längs filen lägg i russin och bind samman filen med bomullsband. bryn matfettet i en stekpanna och bryn köttet väl runt om salta och peppra