Denna gången tog jag fram en fårfiol som vi haft i frysen ett bra tag. På fredag förmiddag tog jag upp fårfiolen ur lagen, torkade av den med hushållspapper och tände min rök
Strimla fårfiolen tunt och rör i tillsammans med pepparroten. Fårfiolscheesecake med MSC-märkt löjrom från Kalix Save Print Ingredienser 150 g kavring 50 g smält laktosfritt smör 1 dl cream cheese 1dl smetana 1 hekto röktfårfiol, eller renstek 1 msk pepparrot, färsk, riven 1 krm salt 80 gram mcs-märkt Kalix löjrom, eller annan rom 3 tsk gräslök, hackad Några dillknippor Gör så här Bryt kavringen i mindre bitar och lägg i en matberedare eller mixer. 1 hekto rökt
På bilden serverade jag min tomatsallad till röktfårfiol och potatisgratäng. 1 ask minitomater i blandade färger1 finhackad gul lök4-5 rädisorfetaostbasilikaDressing
Fårfiolen så klart, dvs, lårbenet på ett får som även går under namnet lammlår, osaltat och obearbetat givetvis, för vi skall inte förväxla det här lammlåret med den fårfiol som är lätt rökt och saltad och förekommer i både Sverige och Finland
Lägg skivor av fårfiol, eller annat rökt kött, ovanpå. 200 gram röktfårfiol , skivad. 4 stycken. 1. Koka rödbetorna med skal 30-40 minuter eller tills de är mjuka igenom
I alla fall så va det en herrans massa sill, bland annat hjortronsill , laxer som va gravade på olika sätt en röding som va himla god såg ut som den va rå men antar att den va gravad ( kom inte ihåg va det stod på lappen) rökt majonäs, pepparlax, inkokt lax