Rökt fårfiol recept

Rökt fårfiol

Rökt fårfiol

Denna gången tog jag fram en fårfiol som vi haft i frysen ett bra tag. På fredag förmiddag tog jag upp fårfiolen ur lagen, torkade av den med hushållspapper och tände min rök
Rökt fårfiol med äppeltzatziki

Rökt fårfiol med äppeltzatziki

Servera såsen tillsammans med fårfiolen. 3 kg fårfiol. Äppeltzatziki. Blanda äpple, yoghurt, pepparrot, dill, gräslök och smaka av med salt och peppar
Tarteletter med rökt fårfiol

Tarteletter med rökt fårfiol

1100 g röktfårfiol i tärningar. 1Fördela fårfiol och ost i pajformarna. 2,5 dl siktat dinkelmjöl
Tunnbrödsstubbar med rökt fårfiol

Tunnbrödsstubbar med rökt fårfiol

100 g fårfiol. Hacka köttet och blanda det med färskost, pepparrot, gräslök och salt. Bred röran på tunnbröden och rulla ihop från långsidan
Rökta vaktelägg med störröm

Rökta vaktelägg med störröm

En varmröktfårfiol eller några glasburkar med torkade kantareller lockar alltid fram ett leende när man öppnar skåpet
Sydafrikanska smaker

Sydafrikanska smaker

Kryddig tarte med butternut squash, rökt kött och feta. Krämig fetaost och mustigt rökt kött ger maffiga smakkombinationer
LAMMWOOK

LAMMWOOK

Kan säga att jag har Aldrig ätit lamm/fårkött ( ja nån bit röktfårfiol till jul) än mindre tillagat det
Fårfiolscheesecake med MSC-märkt löjrom från Kalix

Fårfiolscheesecake med MSC-märkt löjrom från Kalix

Strimla fårfiolen tunt och rör i tillsammans med pepparroten. Fårfiolscheesecake med MSC-märkt löjrom från Kalix Save Print Ingredienser 150 g kavring 50 g smält laktosfritt smör 1 dl cream cheese 1dl smetana 1 hekto röktfårfiol, eller renstek 1 msk pepparrot, färsk, riven 1 krm salt 80 gram mcs-märkt Kalix löjrom, eller annan rom 3 tsk gräslök, hackad Några dillknippor Gör så här Bryt kavringen i mindre bitar och lägg i en matberedare eller mixer. 1 hekto rökt
Tomatsallad

Tomatsallad

På bilden serverade jag min tomatsallad till röktfårfiol och potatisgratäng. 1 ask minitomater i blandade färger1 finhackad gul lök4-5 rädisorfetaostbasilikaDressing
Bilder från julbordet på julafton

Bilder från julbordet på julafton

Det var inkokt röding, ägghalvor med stenbitsrom, rökt kalkon, röktfårfiol, gravad lax, kallrökt lax, olika sorters sill, skinka, köttbullar, prinskorv, kålrotslåda, janssons frestelse, stuvad grönkål, rödkålssallad mm
Fårkött till påsk, en gastronomisk symfoni med fårfiol.

Fårkött till påsk, en gastronomisk symfoni med fårfiol.

Fårfiolen så klart, dvs, lårbenet på ett får som även går under namnet lammlår, osaltat och obearbetat givetvis, för vi skall inte förväxla det här lammlåret med den fårfiol som är lätt rökt och saltad och förekommer i både Sverige och Finland
Då va det måndag igen

Då va det måndag igen

I alla fall så va det en herrans massa sill, bland annat hjortronsill , laxer som va gravade på olika sätt en röding som va himla god såg ut som den va rå men antar att den va gravad ( kom inte ihåg va det stod på lappen) rökt majonäs, pepparlax, inkokt lax