Fräs på kötten snabbt i baconfettet så köttet får lite yta. Vinn produkter från Lagrito´s grymma sortimentEspressorubbadryggbiff Reverse SearedPlankgrilladoxfilé med rökt potatismosRöktchili (Chipotle)Padrones Rakt i GlödenStenad Burgare
Avgörande för att sidfläsket ska hinna suga åt sigrökaromerna och inteblifärdigt för fort, är att rökning sker med så kallad indirekttillagning, som innebär att värmekällan är skild från köttet
Vildsvin är det perfekta köttet för grillen eller röken. Till hjälp har vi ett smokerack från BBQHouse som är ett tillbehörtill Webers Smokey Mountain för att enkelt kunna hänga kött och fiski smokern
Herr Mårtensson ville prova att fixa hamburgare med röksmak utan att använda konstgjord rökaromiköttet, vilketinnebar att även marinatorn och röklådan plockades fram
Fläskfilé är tacksamt kött att marinera och att lägga på grillen (eller i stekpannan). Med bakad potatis och ett kryddsmör med majs, chili och feferonitillköttet blev det lite cowboy feeling över det hela
Grillaköttet runt om så det får fin färg. Låt köttetligga framme så det får rumstemperatur. Grillad fläskkarré med rökt paprikamajonäs och lök är perfekt Valborgsmat som är snabbt och enkelt att göra
Lyft ur köttet och lägg åt sidan. Sprid ut de heta briketternaiklotgrillen och ställ ner grytan. Lyft upp de blötlagda chilifrukterna och häll bort vattnet
Älskar Adams rib rubb, den gör allt köttfantastiskt mört och gott, köp om niinte gjort det. Fortsätter att grilla, älskar att grilla och man får passa på så länge vädret tillåter det
Skulle ni nu inte ha sån tur så finns det ändå en lösning, de flesta ICA-affärer har nämligen paketerat lättrimmatkött som också har en lätt smak av rök, dock är det smaksatt med rökarom och alltså inte rökt på "riktigt"
Vänd och grilla den andra sidantills det tränger upp köttsaft på ytan. Blanda den med olja, salt och dill och rosta eller stek den på grillen så att den får gyllene yta
Det är inte alls svårt att röka på grillen, så länge man har ett lock. Det hela går ut på att man grillar två gånger under kommande långhelg, och lägger på en hel del extra grönsaker, fisk och kött på grillen än man äter upp just då (kolen är ändå varm och det är mysigt att stå vidgrillen så varför inte