Och varför skall man rökasin egen bacon. En rökbakad pizza på bakstenar iklotgrillen. Vi har haft besök i veckan av vänner som vi träffar alldeles för sällan
En riktigTexaschili värmer riktigt gott i höstkylan. Här röker vi högreven lätt innan den får gå i grytan och använder både Poblanos, Jalapenos, Rocotos och Habaneros
Stäng spjället och tänd röken/grillenenligttillverkarensanvisningar. Aioli. Blanda majonnäs med riven eller pressad vitlök, worcestershiresås, finhackad urkärnad chili
Det funkar ju ganska bra att göra det igrillen också och så gjorde vi den här gången. Vi har under en tid tänkt köpa en röklåda, men det har ännu inteblivit av
För ett tag sedan skrev vi här i köket om hur lätt man röker lax i röklåda hemma och som om att det inte räckte med att röka laxar så har herr M även gett sigi kast med att prova hur det går att röka torsk
Vildsvin är det perfekta köttet för grillen eller röken. Detta vildsvinslägg passar utmärkt på julbordet, men även andra tider på året där kallskuret passar bra
Grillen är förhoppningsvis redan tänd så gör ett litet paket med spån och lägg på kolbädden. Låt kolbädden vara täckt av sot så att inte värmen blir så direkt, stäng locket och få igång en rejäl rök
Jag använde kycklinglårfilé som är tacksamma att grillrökas då de tar åt sig mycket smak och är inte så känsliga (blirinte torra) om de skulle gå lite för länge på grillen