Detta resulterade att vi alltid kom tillbaka till båten med någon fisk, gädda, abborre, flundra mfl. Lördagar innebär en massa rutiner, lördagsgodis skall inhandlas, ring så spelar vi på radion och grillen skall tändas
om du har färsk abborrfile, sikfile, gädda eller lax, lägg filéerna att ligga i marinaden i minst 1 timme, därefter steker, grillar, kokar eller halstrar du dem
Men för ovanlighetens skull stod det gädda på menyn både till lunch och middag på lördagen. 400 gram gädda (filéad men med benen kvar). 400 gram gädda (filéad men med benen kvar)
Det kunde vara kokt gädda med pepparotsås, stekt abborrfilé med kantareller, torsk med äggsås, stekt spätta eller stuvad lake (mamma intygar att det senare var gott)
Igår kom min ena grabb hem från ett läger och i packningen så hade han även med sig en liten gädda som dom fångat, den var färdig för tillagning men jag tyckte den var lite liten för att göra någon maträtt av den
Torka, syra, röka, saltaEtt stort problem var att få maten att hålla sig. Särskilt runt Östersjön var det vanligt att röka fisk, kanske lärde man sig det bruket från Tyskland