Inlägget Rökaabborre publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. Förra året fick pappa en rök i födelsedagspresent, de har aldrig provat att röka fisk innan och det blev över förväntan bra
600 g skinn- och benfri filé av torsk, kolja, gös, abborre eller annan fast vit fisk. 600 g skinn- och benfri filé av torsk, kolja, gös, abborre eller annan fast vit fisk
Förrätt - knäckebröd med rökt, nyfångad abborre. Så här såg det ut i helgen med 30 grader på landet. Jag hoppas verkligen det blir mer sommar i år men just nu ska jag säga att jag njuter av 20 grader och mulet väder också - och jag är glad att jag inte kommer ligga på BB under värmebölja
Detta resulterade att vi alltid kom tillbaka till båten med någon fisk, gädda, abborre, flundra mfl. Lördagar innebär en massa rutiner, lördagsgodis skall inhandlas, ring så spelar vi på radion och grillen skall tändas
Samtidigt som det är vackert med den nästan nostalgiska kopplingen till det liv vi levde för hundratals år sedan, när saker behövde rökas för att konserveras, riskerar det att begränsa oss