Tänk er TV-studion på Sommar OS, fast mycket rökigare, interaktivt och on the floor. I samarbete med med Ta Fram Det Bästa, dvs Tabasco, Kikkoman, Grey Poupons dijonsenap och Colman’s senapspulver ska jag ner till Liseberg och Grill & BBQ SM och skuggtävla mot Sveriges grillelit med vegetariska alternativ på deras hemmaplan
Revben kan man göra i oändliga varianter på grillen. Är det tunna revben kör jag dom 2-2-1, vilket innebär 2 timmar rök, 2 timmar i folie med äppeljuice, och sista timmen med glaze. Grilla den indirekt på 100-120 grader i 2 timmar och lägg den sen i folie med äppeljuice som du häller över, och låt den ligga ytterligare 2 timmar
(Se recept intill på brynt smör) Kläm ihop foliepaketet (dock inte helt ihopklämt, röken ska fortfarande kunna hitta in och lämna lite smak) och grilla fiskpaketet under lock tills fisken är genomstekt
Jag behärskade mig medan jag rullade ut min grill några meter ifrån och tänkte att detta kanske blir en riktigt rolig föreställning med tanke på den tjocka rök som välde ut från hålen på sidorna av grillen
Röken från björkveden ger extra god smak åt allt som grillas. Grilltips. Just nu upplever vi den varmaste majmånad i mannaminne, perfekt väder för alla som älskar att grilla
Enligt uppgift ska det ha en mer rökig smak än vanlig bacon så jag testade det i den här grytan. Antingen grillar jag den eller som här, fräser den snabbt på hög värme i pannan med lite smör
Vi rökte skaldjur på grillen, vi har ju testat att röka räkor tidigare men aldrig rökt musslor. Man kan såklart använda sig av riktiga grillformar men jag brukar göra egna i form av vanligt foliepapper