Rödvinssås med gelé och rödvin recept

Rådjurssadel med Rödvinssås och Potatisgratäng

Rådjurssadel med Rödvinssås och Potatisgratäng

Smaka av medgelé, salt och peppar. Detta rådjuret som jag tillagade hade varit med i en bilolycka och min pappa hjälpte till att ta ur och slakta det, något jag skulle vara intresserad av att se hur det går till
Helstekt strutsfilé med rödvinssås

Helstekt strutsfilé med rödvinssås

Lite morötter, gelé eller chutney är också gott till. Ta ut ur ugnen och svep in köttet i folie och låt det vila medan såsen lagas
Rådjursfilé med rödvinssås

Rådjursfilé med rödvinssås

Vi åt också min chaikryddade lingonsylt till, men gelé av något slag passar också fint. Till filén, som jag ugnsbakade på låg värme åt vi rödvinssås, harricots verts och brynt färskpotatis
Pialottas vildsvinsstek *

Pialottas vildsvinsstek *

Servera med kokt potatis, äppelmos, lingon/geléoch något grönt. Gnid in viltsteken med salt,peppar och timjan

rödvinssås

Smaka av med salt och peppar. Tillsätt apelsin juicen samt skal, geléoch fond. stek hackad lök och vitlök i fett/olja
Oxrullader i rödvinssås

Oxrullader i rödvinssås

grytan med lite balsamvinäger och red av med redning. fast rulladen med en tandpetare. potatis ochgelé. Har aldrig gjort rullader förren nu och det tar sin lilla tid i ugnen men det är dessa rullader värda

Ren i ugn med vild rödvinssås

Klappa in köttet med salt och peppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn köttet runt om så att det får en fin stekyta
Nyårsmiddag 2012

Nyårsmiddag 2012

Smaka av med salt och peppar. Knäck klorna med en nötknäppare. Rör ned gelén. Recepten är hämtade från Allt om Mat och Buffe och är inte speciellt komplicerade

Rödvinssås

Smaka av med soja, salladskrydda ochgelé. Späd lite i taget medrödvinoch buljong. Pressa med sked ur all sås ur grönsakerna

Rödvinssås

Red av såsen med Maizena mjöl till lagom konsistens. Blanda ihop alla ingredienser utom gelénoch Maizena i en kastrull

Skysås - Så lyckas du!

sambal oelek (hett) Rött vin (mustig och lyxig) Balsamicovinäger (bra till rödvinssås) Färska örter (alltid en smakförhöjare) Soya (sälta & färg) Kapris (sälta och syra, god till fisk) Tomatpuré (rund mild smak) Plommon (sötma, passar bra till fläskkött) Mango chutney (sötsur hetta) Grädde (rund, len smak) Cremé fraiche (rund, syrlig smak) Etc etc… Det finns oändliga smaksättare, men dessa är mina favoriter