Smaka av medgelé, salt och peppar. Detta rådjuret som jag tillagade hade varit med i en bilolycka och min pappa hjälpte till att ta ur och slakta det, något jag skulle vara intresserad av att se hur det går till
Vi åt också min chaikryddade lingonsylt till, men gelé av något slag passar också fint. Till filén, som jag ugnsbakade på låg värme åt vi rödvinssås, harricots verts och brynt färskpotatis
grytan med lite balsamvinäger och red av med redning. fast rulladen med en tandpetare. potatis ochgelé. Har aldrig gjort rullader förren nu och det tar sin lilla tid i ugnen men det är dessa rullader värda
Jag gör den här med min vanliga rödvinssås som bas och tillsätter helt enkelt bara blåbären. Gelén ger sötma mot de lite sura bären och det syrliga vinet så kanske behöver du ha i lite mer gelé
Smaka av med salt och peppar. Knäck klorna med en nötknäppare. Rör ned gelén. Recepten är hämtade från Allt om Mat och Buffe och är inte speciellt komplicerade
Blanda ner crème fraiche ochgeléoch låt koka upp. Servera med färsk pasta ochrödvinspäron. Blanda salt, peppar och de stötta kryddorna och gnid in köttet med blandningen
sambal oelek (hett) Rött vin (mustig och lyxig) Balsamicovinäger (bra till rödvinssås) Färska örter (alltid en smakförhöjare) Soya (sälta & färg) Kapris (sälta och syra, god till fisk) Tomatpuré (rund mild smak) Plommon (sötma, passar bra till fläskkött) Mango chutney (sötsur hetta) Grädde (rund, len smak) Cremé fraiche (rund, syrlig smak) Etc etc… Det finns oändliga smaksättare, men dessa är mina favoriter