Rulla ihop till rullader och lägg dem ovan på den skivade purjolöken. Vi använde oss av rödtunga, stora fina filéer, men vilken plattfisk som helst går att använda, bara filéerna är tillräckligt stora för att rulla ihop till en rullad med lite fyllning inuti
Rulla ihop till rullader. Lägg en laxskiva och 1 msk färskost på varje rödtunga. Lägg rulladerna i en smord form och tillaga i 150° varm ugn i cirka 20 minuter
Du kan också ersätta rödtungan med annan plattfisk efter eget tycke och smak. När jag i helgen blev sugen på fiskrullader började jag fundera på hur jag skulle kunna göra en av mina favoritfyllningar lite mer färgglad och kom då att tänka på saffran, som passar så bra med fisk
Det avsilade hacket kan du med fördel spara och använda i någon pastasås alternativt mixa ner lite av det i såsen eller servera en klick till fisken som du på bilderna ser att jag gjorde (här har jag dessutom en tanke om att man skulle kunna bre ut lite över fisken alternativt fylla någon plattare fisk såsom rödtunga eller till och med gös med hacket och smör och servera som rullader – något att testa vidare framöver)